Az akadály nem mentesítés hercegnője
2015. április 25. írta: városjáró

Az akadály nem mentesítés hercegnője

A Széll Kálmán téren a BKK korábbi slendriánsága után, immáron a Princess Pékség üzemeltetői is adtak egyet az akadálymentesítésnek, amikor konténer-etetőjüket a téren felállították. A pultot ugyanis csak egy - az utcaszinttől 25 centi magasan elhelyezett - trepnire fellépve lehet megközelíteni. Ideiglenes építmény ide, konténerfalu oda, az üzletük akadálymentes megközelíthetőségére ők is fittyet hánytak, noha a trepnivég lejtős kialakításával egyszerűen biztosíthatták volna a gördülékeny feljutást. Ráadásul a pallók és a konténerbelső közti szintkülönbség áthidalását is elcsalták. Kérdezhetik persze a magas lovakon ügetők, hogy miért épp ide kellene egy újabb rámpa, amikor a feltúrt tér már maga is egy adventure trip? De nem volna igazuk. A felfordulás egy dolog, az új építésű üzlethelyiségek akadálymentes kialakításának szükségessége pedig egy másik. Hogy az empátiafaktorról már ne is beszéljünk...

moszkva_eteto.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr467398410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2015.06.03. 09:44:15

Csodálkoztam is, hogy ebben a nagy felfordulásban, porban... itt vannak. Fincsi, jó dolog amit csinálnak, de pont itt? Igaz sokan fordulnak elő errefelé, de... :)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2015.06.03. 15:54:57

Nagy csókosok lehetnek ezek, ha a tér és a metróépület korábbi üzletei közül egyedül ők vihették tovább a boltot - miközben, valljuk be, nem létszükség a jelenlétük.
süti beállítások módosítása