Fogas kérdés - laza válasz
2018. január 31. írta: városjáró

Fogas kérdés - laza válasz

Több mint négy éve üres és kihasználatlan a Fogaskerekű városmajori végállomásán található egykori pizzázó üzlethelyisége. Sokakat foglalkoztatott ennek oka. Január közepén utánakérdeztem hát a dolognak, így feltárult annak története, hogy milyen bénázás eredményeként is üres immáron 5-dik éve e jobb helyeken bevételt termelni tudó üzlethelyiség.

Mint megtudtam, a vonatkozó bérleti szerződés 2013. szeptember 30-án megszűnt. Az ingatlant a bérlő a szerződésben foglalt kötelezettségeinek csak részben eleget téve, nem az elvárásoknak megfelelően hagyta el. A helyiséget a BKV Zrt. saját költségén felújította, és egy (kis) részét jelenleg utasváróként üzemelteti.

Általános eljárás szerint a kereskedelmi célra igénybe vehető ingatlanrészeket a BKV Zrt. pályázat útján hasznosítja. A konkrét helyiségre vonatkozóan első alkalommal 2013. október 2. és november 4. között (!) jelent meg ilyen felhívás. Ezt követően a BKV Zrt. (a maga módján) többször is meghirdette a helyiséget. A kapott információk szerint legutóbb 2017. november 9. és december 10. között próbáltak bérlőt találni rá, de állítólag ezúttal sem érkezett be egyetlen ajánlat sem. A kérdéssel szintén megkeresett BKK azzal zárta le a fentieket, hogy a Fogaskerekű legkorábban 2019 közepén induló felújítása miatt többé már nem tervezik megpályáztatni a helyiséget.

Hiába no, gazdag ország így mulat!

A BKV Zrt. 2018.01.26-i dátumozású legfrissebb pályázatai között azonban tegnap örömmel vettem észre, hogy azóta (talán nem véletlenül) mégis felkerült a helyiségre vonatkozó bérleti felhívás - ráadásul 5 éves határozott futamidővel.
Ez adhat némi reményt a léha helyiséggazdálkodás megszüntetésére, bár az anyagból továbbra sem tudható, hogy mekkora is volna az a kínálati havidíj, aminél a közlekedési vállalat elfogadhatónak tudná végre tekinteni az ajánlatokat.

A teszetoszáskodásnál mindenesetre jobb lenne, ha az elmúlt közel 5 éves fiaskóval szemben a közeljövőben újra működhetne a végállomáson valamilyen vendéglátói szolgáltatás - nem beszélve az általa realizálható bevételről.

fogas_1.jpgkép forrása: bkv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr8513620492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása