Böbebuktató
2011. január 07. írta: városjáró

Böbebuktató

Felújítják/átépítik a belvárosi Március 15. teret. A felújítás gyakran változó forgalmi rendjét azonban leginkább csak autós szempontból kommunikálják a lebonyolítók. Így lehetséges az, hogy aki az Erzsébet híd budai hídfőjétől a híd északi járdáján kívánna átkelni Pestre, annak 400 méteres gyaloglás után kell szemesülnie azzal a lehetelen helyzettel, hogy nem tud (szabályosan) lejutni a hídról... A Belvárosi plébániatemplom melletti lépcsőt ugyanis elbarrikádozták a kivitelezők.

Még ha a lezárás érthető is lehet, az előjelzés hiánya sokkal kevésbé az! A hoppon maradt gyalogosok ugyanis kénytelenek veszélyes manőverezésbe kezdeni, hogy valahogy elhagyhassák a hídfőt. Leginkább a hatsávos úttest szélén egyensúlyozva próbálnak lejutni a hídról a Váci utca felé, de van hogy inkább átszaladnak keresztben az úton. Mindkét megoldás életveszélyt jelent!

 

Mindezek elkerülése érdekében egyetlen (többnyelvű) tábla kihelyezésére lenne csak szükség a híd budai oldalán! Hogy a gyalogosan közlekedőkkel tudassák: nem oda buda/iak!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr92566391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2011.01.07. 12:46:25

Karácsonykor jártam errefelé és nekem sem tetszett a lépcsőlezárás, egyebek...

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.07. 13:02:10

" annak 400 méteres gyaloglás után kell szemesülnie azzal a lehetelen helyzettel, hogy nem tud (szabályosan) lejutni a hídról... A Belvárosi plébániatemplom melletti lépcsőt ugyanis elbarrikádozták a kivitelezők. "

Navárjál: GYALOG vagy. Vajon ki szól ha lemászol? Fizikailag ez a lépcső még simán járható. Én egy buliból tizenakárhány éve úgy gylaogoltam haza Újpestről Rómaira, hogy közben felújítás alatt állt az Északi Összekötő. Nem volt egybefüggő járda, csak egy váz. Mókás volt átmászni rajta... jó mondjuk nyugdíjasoknak és tériszonyosoknak nem javaslom - na de a fenti foton a lépcsővel semmi gáz nincsen... Én meg azon akadtam ki, amikor a Lupa szigetnél volt egy baromi hosszú út, amiből nyílik egy másik - amit lezártak, tehát a baromiosszú út zsákutca lett. De mindenki behajtot, atók feltorlódtak, alig lehetett visszamenni. Mekkora könnyítés lett volna az elejére egy ZSÁKUTCA táblát kitenni. De abban nincs semmi poén. Márpedig a városszervezés főleg a humoráról híres ugye. Amint az a blogoló fotóin is látszik.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.08. 20:53:54

@Laci Today Magazin: Nagyon valószínű viszont, hogy ezt a "mutatványt" nem tudnád előadni egy gyerekkocsival és két kiskorúval!

Szóval ne bagatellizáld el a dolgot. A mozgáskorlátozottakról most csak azért nem beszélhetőnk, mert ők már régen tudják: itt nincsen esélyegyenlőség. Ha a MÁSIK járdát zárták volna le, akkor gurulhatnának a következő hídig...

Egyébként meg: a lépcső talán a helyén van, de a tér annyira fel van túrva, hogy alig lehet átvergődni - mint tapasztaltuk unokával, gyerekkocsival :-(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.09. 13:33:05

Bocsánat, közben kapcsoltam: erre a járdára a budai oldalon sem lehet tolókocsival feljutni...
Ami azért furcsa olyankor, mikor az ember néha elég lehetetlen helyeken botlik (szó szerint) esélyegyenlőségi rámpákba, amiknek egy részét a kocsik szélesebbje nem tudja használni, olyanokba, amiket csak kísérővel tud használni, és olyan felvonókba, amik láthatólag évek óta nem működnek.
Az alacsonypadlós autóbuszaink esetében a sofőrnek kell kiszállnia (a vezetőfülkét bezárva, nehogy elvigyék a buszt, vagy értéktárgyait) és vagy ötperces viaskodással jut a dolog végére, pedig a busz nem csekély vételárába talán még belefért volna egy hidraulikus rámpakinyújtó...
Nyáron magam is jártam úgy, hogy a "piros" vonat (alacsonypadlós) félórás késéssel tudott csak elindulni, mert a kalauz és a vezető együtt se tudták kezelni a beemelő mechanikát... Mikor végre sikerült, akkor meg nem tudták becsukni. Aztán meg nem volt szabad vágány - így az 55 perces útnak 40 perces késéssel indultunk neki...
(Igaz, talán az érdekeltnek se másfél perccel indulás előtt kellett volna érkeznie - de talán nem is így tervezte: az aluljáróban ugyanis se lift, se rámpa - azt még korábban építették... A "biztonsági" rácsok kunyitásához meg kell találni az állomásfőnököt stb. Szép magyar világ.)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.09. 18:30:54

@Mormogi Papa: jó jó é is toltam már babakocsit, tudom mi az a bezzegjárda... (a másik járdán bezzeg el van tolva a hó, a másik járdán bezzeg nem jön szembe vicsorgó nagykutya).
süti beállítások módosítása