Áldatlan állapotok a Majorkánál
2019. július 22. írta: városjáró

Áldatlan állapotok a Majorkánál

Bár a Szt. János kórházi villamos végállomás Városmajor utcai torkolatában három darab jól lefúrt parkolásgátló pollerrel véglegesen és hatékonyan meg lehetne akadályozni az üzletszerű zöldterületre parkolást, a 12. kerületi Városrendészet - sokszoros lakossági bejelentés után - inkább rozsda futtatta virágládákból emelt akadálypályával érezte megoldhatónak az évek óta jellemző illegális behajtás és zöldreparkolás megakadályozását. Drágán de legalább sikertelenül.

Azon túl ugyanis, hogy ezekkel a rút dobozokkal elcsúfították a területet - és a kénytelen-kelletlen öntözésből fakadóan saras lével árasztották el a járdát -, az alap problémán nem változtattak. Az nem hajt és parkol csak be ide azóta is, aki csak nem akar. Ráadásul a Majorka melletti zöldsávokat egykoron védő fakorlátoknak is már csak szétrugdalt maradványait kerülgetheti aki arra jár. Miközben az 59-es villamos forgalmi helyisége mögötti zöldterületen kialakított nyilvános szemétlerakó miatt úgy néz ki az egész térség, mint a Cséry-telep...

Basza-behú - ahogy Kiss Ádám mondaná.

 

A megoldás kulcsa a hivatalok kezében kéne legyen! Alapkérdés ugyanis, hogy miként adható ki egyáltalán bármiféle vendéglátóhelyre / üzlethelyiségre működési engedély úgy, hogy nincs feketén-fehéren lefektetve a kapcsolódó hulladékkezelés megoldása, nincs kidolgozva az áruszállítás lebonyolítása és nincs szerződésbe foglalva ezek be nem tartásának szankcionálása? Jelenleg ugyanis a hurokvégállomás körüli területekre - a Fióka mögötti egyetlen behajtási és rakodási pont kivételével - hivatalosan nem hajthatna be gépjármű. Ennélfogva kérdéses, hogy miként gondolta eredetileg megoldhatónak a 12. kerületi Önkormányzat a fenti logisztikai igények kiszolgálását és a közterületi gondozottság megőrzését?

Csak nem úgy, hogy mindenki álljon és menjen be oda és úgy, ahová és ahogyan csak nem szégyell?

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr4414975150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása