Helytörténet bontásban
2018. március 26. írta: városjáró

Helytörténet bontásban

Bontják a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény központjának 2005 és 2017 között helyet adó Beethoven utca 1/b alatti épületet. 

A HHGY Facebook felületén rákérdeztünk, hogy lehet-e tudni esetleg valamit a volt központjuk ingatlanának új tulajdonosáról és az épület helyén várhatóan létrejövő új beépítésről, de a kérdéses hozzászólást a HHGY elérhetetlenné tette (törölte). Ezzel párhuzamban levélben annyit közöltek, hogy az ingatlannal kapcsolatban nem tudnak semmifajta információval szolgálni és nem tudnak önkormányzati személyt vagy konkrét irodát sem megjelölni a válasz kiderítése érdekében. A hozzászólás visszaállítására tett kérésünket elutasították, azzal a megjegyzéssel, hogy annak olvashatóságával "elkezdődik majd egy találgatás és ide oda szidás aminek nem akarunk teret adni".

Kicsit furcsa problémakezelés. Ha nincs mit takargatni, miért indulna bármiféle találgatás? 

Megpróbálunk ennek ellenére utánajárni a B1/b sorsának! Immáron egy szinttel feljebb. 

bet.jpgA lebontott épület

beetowen.jpg

UPDATE!

Megérkezett a kerület válasza a projekttel kapcsolatban.

A tájékoztatás szerint az önkormányzat nyílt licites eljárás során 2017 szeptemberében értékesítette az ingatlant, amelyet a Danube Beruházó és Üzemeltető Kft. vásárolt meg.

Az épület bontása beruházói döntés. Az ügyben a BFKH I. kerületi Hivatala Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya az eljáró építési hatóság.

A rendelkezésre álló információk szerint 7 lakásos társasház épül az ingatlanon.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr8813781518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása