Bástya utcai rehab - egy ott élő szemszögéből
2014. július 26. írta: városjáró

Bástya utcai rehab - egy ott élő szemszögéből

Levelet kaptam egy Bástya utcai bloggertárstól, melyben a NAGY BELVÁROSI REHABILITÁCIÓ árnyoldalaira hívja fel a várost járók figyelmét. Érdekes témafelvetés - bár mi már nem csodálkozunk semmin ami koncepcióhiányos, patyomkin-jellegű, vagy csupán "elfeledett ideiglenes". Íme a vendégposzt:

Kedves budapestiek!

Ajánlani szeretnék egy témát, nem világrengető, de szerintem érdemes lehet a figyelemre. Ez pedig a Déli-Belváros Megújítása projekt 'megtorpanása', néhány félkész eleme - mindegy is hogy hívjuk. Két konkrét dolog van, ami különösen zavaró. Itt lakom, így sajnos minden nap látom.

Az egyik a 'Városfal bemutató helyiség' a Királyi Pál u. 13 alatt.  Elvileg szuper és hiánypótló dolog, hogy végre volna egy hely, ahol normálisan be van mutatva a pesti középkori városfal, ám a tárlat zárva van, nem látogatható. Pedig hónapokkal ezelőtt elkészült. Vajon nincs, aki kibérelné? Vagy nincs kitalálva a 'beléptető' rendszer? Mert láthatóan jól sikerült a felújítás - csak kár, hogy zárva. 



Akit addig is érdekelne a városfal története, azoknak itt egy elég alapos elemzés a fal megmaradt darabjairól: PESTI ÁSATÁSOK - KÖZÉPKORI VÁROFAL

varosfal_17.jpgkép: blvf.hu

A másik a Bástya utca végén található kis park, azon belül is ez a néhány megmagyarázhatatlan műtárgy. Ezen talpazat három darabja itt áll már hónapok óta és nem lehet tudni, hogy vajon szobortalapzatok-e, vagy egyszerű gyerekcsapdák csupán. Ha esetleg szobrok kerülnek rájuk, adja magát a kérdés: mikor és mi?

talpazat2.jpg
talpazat1.jpgképek: Gábor

És mi a helyzet a téren álló nagy fekete tárlókkal? Örvendetes, hogy gyengénlátó gyerekek alkotásainak fotói láthatóak benne, de egy kicsit koncepciótlannak tűnik a dolog - és gondozatlannak is.

lehullo.jpg
lehullo2.jpg
képek: Gábor


A Bástya utca 25. alatti felújított 'üzlethelyiség' mindezek után csak extra: itt vannak ugyan ad hoc rendezvények, de a legutóbbi napokig teljesen üresen állt. Pedig ha már annyi pénzt beleölt az önkormányzat, lehetne ennél élőbb is...


bastya_u_4.jpg
kép: blvf.hu

Üdv,
Gábor - a "Bástya utcai játszótér alkalmi blog" írója

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr936467695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása