Rozsdazónák mentén...
2013. február 22. írta: városjáró

Rozsdazónák mentén...

Hosszú idő után a héten kétszer is elvillamosoztam a Józsefvárosi pályaudvar elhagyatott területe mellett a 37-essel. Tudtam, hogy nem egy leányálom a hely, de a friss látvány megdöbbentett. Az a pár kósza utas akivel utaztam már fel se nézett. Megszokták; a megszokhatatlant.
 

Hány éve is üres a pályaudvar? Nyolc? Iszonyú pazarlás ez. Tele stabil házakkal. Vasúti és egyéb kiszolgáló épületekkel. Mind üres. És egyre csak romosodik. Még pár év és nem marad belőlük semmi. Ezt az iszonyat nagy telepet - végül is a semmi közepén - miért nem lehet vajon határozott időre (3 év) átadni a hajléktalanoknak önfenntartásért, rendben tartásért cserébe? Minimum 300 lakó elférne bennük. Ráadásul a szabadon álló (jelenleg és a jövőben is csak rohadó) területeken akár még vállalkozhatnának is.
Iszonyat pazarlás parlagon hagyni - kvázi rohasztani - ekkora területet, miközben fedél nélküliek éjszakáznak rideg utcákon, tengődnek szállóról-szállóra, utcáról-utcára, kapualjból-kapualjba.

NEMTÖRŐDÖMSÉG? SZÁNDÉKOLT GONDATLANSÁG?! PAZARLÁS!


A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr585099388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.02.23. 21:46:19

Nem hajléktalan vonalról közelíteném meg a kérdést.

Évek óta előjönnek hangok, hogy szüntessük meg a Déli pályaudvart, mert micsoda éktelen seb a város testén, hogy az értékes ingatlanokon vonatokat tárolnak, stb.....

A Józsefváros egy érv a Déli mellett. Mert ha még igazat is adnék, hogy nem kell oda az a pályaudvar, akkor is inkább egy MŰKÖDŐ pályaudvar legyen a város közepén, mint egy ekkora rohadáshalmaz.

Ahogy az OPNI komplexumait is csak rohadni hagyják.

HaTaczy 2013.02.26. 16:55:15

Hmmmm....., ha igaz, hogy lakóházakat akarnak esetleg, miért nem lehetett volna Ócsasz@rság helyett, ennek a területnek a beépítésével megoldani a dolgot? Ja, esetleg így 2x lehet valakiknek a zsebében turkálni be(le)tevésileg.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.02.27. 17:25:40

@HaTaczy: Cikk is foglalkozott vele, hogy ennyi pénzből fullos családi házakat lehetett volna nulla macerával venni 80-nál több családnak, sokkal jobb helyeken is. De abból nem lehetett volna (lopni) többletkölteni...

HaTaczy 2013.02.27. 22:27:42

@városjáró: Mi a f@*nak a károsultaknak ilyen kecó?!?!?! Garzon, vagy max. 1,5 szobás, és kész, és nem az utcán vannak, fedél van a fejük felett. Miért érdemelnének többet a KÖZPÉNZből?? Amúgy, kíváncsi lennék, hogy kik fognak oda beköltözni, és honnan és milyenből és miből költöztek akkor oda (régi -> új -> Ócsa). Tudok nem gy esetet, ahol a "megérdemlik a sorsukat" esete történt meg.

yxcvbnma 2013.04.29. 19:43:27

Hajléktalanokra bízni az épületek állagának fenntartását?

Nos, volt ilyen próbálkozás. Madridi út, Szent László utca sarok. Tessék megnézni... Gyakorlatilag totálisan lelakták, az épület már rom.
A hajléktalanok kutyái már 4~5 esetben támadtak járókelőkre.
süti beállítások módosítása