Gödörben a Gödör
2011. szeptember 12. írta: városjáró

Gödörben a Gödör

Fővárosunk - kulturális fellegváraként számontartani szeretett - Gödörje továbbra is halad a rothadás nemtelen útján.

Burkolta permanens reves, útszéli díszfasora hiányos, infótáblái romokban, padjai kezeletlen koszlodtak. Ahogyan a tér díszeként megálmodott vízmedence is merő dzsuva ma már. Szélén egy réges-rég idejemúlt mészkőtáblával - ami a szabadság úszó szobrára hívja fel a figyelmet. Pontosan csak hívná, mivel a szobor már vagy 6 éve nincs sehol. 

 

Budapest szívcsakrájának (értsd: BuSzí Projekt) legutóbbi megnyitása kapcsán ráadásul a téren korábban felállított bringa P-k is eltüntek a Harmincad utca sarkáról. Kérdés csak, hogy MÉRT? Mi lehetett vele a cél, ha helyükön egy magárahagyott földplaccon kívül mást nem hagytak hátra jeles városátalakítóink? Ledöngölték a korábban széttúrt munkaterületet - oszt kalap-kabát, jónapot.


forrás: Bánki Eszter

Borzalom ez a hely évek óta. Kocsmának még megteszi, rendezvényei is vonzanak alacsony közterületi igényszinttel bíró figurákat, de nappali pihenőtérnek szégyenfolt csupán! Pedig adottságait tekintve maga kéne legyen a belvárosi oázis. Mégsem az. Hiába védték hajdanán minden egyes fűcsomóját úgy, hogy még leülniük sem volt szabad a korabeli népeknek - ugyanis ennek a PR gondosságnak mára nyoma sem maradt. A placc az önjáró enyészeté lett. Szarnak-bajnak - ahogy mondá a népnyelv - itt sincs gazdája. Egy se.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr253214428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szciklon 2011.09.12. 10:21:54

Utolsó képnél forrás nem facebook, hanem Bánki Eszter. A neve is rajta van a képen :-)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.12. 11:10:49

@szciklon: Áthivatkoztam. (A korábbi link egyébként egy bringás Fb oldalról volt.)

Kicsi Kacsa 2011.09.13. 10:53:58

Nagy divat ez kis hazánkban. Van nekünk is szép főterünk, milliókért megcsinálták, aztán nem gondozza senki. Nő is a gaz rendesen:

kokereszt.blogspot.com/2011/09/mi-virit-itt.html

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.14. 22:22:02

@Kicsi Kacsa: Javulnak a tendenciák. Bővebbet holnap reggeli számunkban :)

lüke 2012.11.29. 06:22:52

remélem, az új üzemeltetö
felújította
vagy
felújítatta
süti beállítások módosítása