Bevégeztetett városképharc
2011. március 11. írta: városjáró

Bevégeztetett városképharc


A rendszerváltás magánépítkezéseinek egyik nagy botrányaként számontartott Pálmai féle* Viktória Hotel engedély nélkül épített felső szintje után immáron a mellette álló lakóház is emeletráépítést kapott. 20 év után, íme bevégeztetett a magassági kortlátozásért és a szabályos építésekért vívott városképvédelmi harc. Béke porai Ráday Mihály korabeli érdekvédelmének.

*Ráday Mihály "Új városvédőbeszédek" című gyűjetményének adatai szerint Pálmaiékhoz a rendszerváltás óta több budai - főként II. kerületi - építkezési botrány kapcsolható. Többek között a Malom-tó beépítési vágya, vagy egy Nagybányai úti 30%-os túlépítés. Ráday visszaemlékezése szerint hiába sikerült képviselőként elérnie 1996-ban 70 millió forintos fővárosi visszabontási pénzalap léterhozását, azt a kötet megjelenéséig (2001) nem vette igénybe egyetlen fővárosi kerület sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr762729332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása