Pasaréti Akadémia - valami megint nem stimmel
2010. május 30. írta: városjáró

Pasaréti Akadémia - valami megint nem stimmel


Érdekes küzdelembe fogtak a Pasaréti Akadémia sorsáért, és lokális lakókörnyezetük megóvásáért is aggódó pasaréti polgárok.
 
A lakók attól félnek, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem "csak" egy iroda- és sportközpont épül a Pasaréti út - Riadó utca - Hűvösvölgyi út - Hidász utca által határolt egykori laktanya helyére, hanem annál lényegesen nagyobb terhelést jelentő bevásárló- és szórakoztatóközpont. A környékbeliek féltik a terület zöldfelületeit és az értékes épületállományt. Úgy érzik, szándékosan félretájékoztatja őket az II. kerületi önkormányzat és a beruházó - s hogy a 12,6 hektáros fejlesztés sokkal nagyobb károkat hozhat a környékre, mint amekkora előnnyel kecsegtet.
 
Az érdekvédők folyamatosan frissülő honlapja itt olvasható:
akademia2010.webs.com
 
 
A beruházás hátterét bemutató anyagok pedig az alábbi linkeken:
 
 
 
Budai Polgár legfrissebb számának (V.28.) szerkesztői üzenete (5. oldal alján):
 
A projektfejlesztő honlapja: http://www.akademiapark.hu/
 
 
Fővárosi Szabályozási Keretterv módósítási javaslat:
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr682043656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almácska73 2010.05.31. 18:44:03

Oli mi? Garchák ki? Megveszem, átnevezem és eladom...a játék mindig ugyanaz. Az senkit sem érdekel, hogy egy környezet milyen kárt szenved.
Páty, Telki, Balaton és most Pasarét.

Remélem hogy ez majd változik, jót tenne ez ennek az országnak.

Hahó Pasarétiek ébredés! A kis kertvárosból nagyváros lesz!

pösti 2010.06.01. 11:33:24

Ez a hajó elment! Az egyetlen ok amiért nem dübörögnek a betonkeverők, az a projekt vélhető forráshiánya (értsd:hitelválság)!

hadapród 2010.06.09. 23:13:37

Az Akadémia Parkkal kapcsolatban szebbnél szebb nyilatkozatokat olvashatunk a beruházás honlapján és a kerületi sajtóban.

Ezzel szemben 1-2 tény:
1. A beruházó SCD Group (A beruházásnak 5%-ban a II. kerületi Önkormányzat is résztulajdonosa) egy hatalmas városközpontot (Bevásárló- és szórakoztató központ, Irodaházak) tervez a területre, mintegy 175.000 m2 föld feletti beépítéssel, nagyságrendileg 3000 személygépkocsit befogadó mélygarázzsal. Jelenleg több építésziroda is dolgozik a beépítési tanulmányterveken.

2. Június 3-án a fővárosi Közgyűlés, több szakmai és civil szervezet ellenvéleményét figyelmen kívül hagyva megszavazta azt a keretövezet módosítást, amellyel "zöld utat" kapott a giga-beruházás. A keretövezet módosítását a II. kerület kezdeményezte.
Az előterjesztés és a benyújtott észrevételek és szakmai ellenvélemények a főváros honlapján elérhetőek:
www.budapest.hu/engine.aspx?page=tirhidden&command=showagendaitem&agendaitemid=73586

3. Budapest III. kerület Építés Hatósági Osztálya kiadta a bontási engedélyt (2010. május 26-án) a területen lévő 5 darab épületre, köztük a 4-es számú főépületre is, amely az érvényes Szabályozási Terv szerint: "Műemléki szempontból értékes épület". A KÖH valamiért nem kívánt szakhatóságként részt venni a bontási engedélyezési eljárásban... Az alábbi linken megtalálható a 4-es számú főépület fotója:
akademia2010.webs.com/photos/IMG_2408.JPG
A kép előterében egy kivágott fát is látunk, amely a "helyi jelentőségű" védett fasor része (volt).

Ezek tények. Persze kommunikálni sok mindent sokféleképpen lehet...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.06.09. 23:18:46

@hadapród: Magyarán "dübörög" a mutyi ezerrel, amíg még lehet...
Pallasz Athénét meg elfogták Svájcban...

ppaprika 2010.06.21. 15:45:00

@pösti: Tévedés, folyik az építkezés ezerrel. Lenyomták a pasaréti lakosságot azzal, hogy nem ügyfelek. Várost építenek Pasaréten az ott lakóknak meg kuss. Majd akkor lesz balhé ha mozdulni sem lehet az új várostól, mert beáll a yam. Akkor majd lesz anyázás. Persze addigra az off shore beruházó már hol lesz!

ppaprika 2010.06.21. 15:51:16

@hadapród: Beruházó arról mélyen hallgat, hogy ha 3000 autónak van parkoló akkor a nap folyamán sokkal több gépkocsi is idepufogtathatja kipufogógázát. A végére a kertvárosból gázkamra lesz.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.06.21. 21:33:00

Mindenkinek ajánlom, hogy a csütörtöki közmeghallgatáson adja elő ellenérveit! Én nem ismerem sajnos az ügyet napi szinten. Úgyhogy rátok hagyatkozom! Én Lángékon a minősíthetetlenül gyenge elektronikus kommunikációjukat fogom számonkérni.
süti beállítások módosítása