Védési eljárás
2010. május 20. írta: városjáró

Védési eljárás


Hűséges olvasóink emlékezhetnek rá, hogy két évvel ezelőtt megfogalmazódott bennünk a tettvágy a Dózsa György úti metróállomás romosodó Szász Pannójának megmentése ügyében. Naiv lelkesedéssel, privát erőből gondoltuk rendbetenni a híres alkotást. Több verzió is felmerült bennünk a fotóalapú kiegészítéstől egyészen a teljes restaurálsáig. Sajnos azonban anyagi és kapcsolati tőkénk nem bizonyult kellően erőteljesnek a terv realizálásához. Többszöri megkeresések után is csak elvi támogatást tudtunk begyűjteni - azt is egyedül a BKV-tól. Eközben az is nyilvánvalóvá vált, hogy a munka mind pénzügyi, mind szakmai szinten sokkal nagyobb befektetést igényelt volna lehetőségeinknél.

Úgy látszódott, feladtuk harcunkat. De ez csak a felszínről tűnhetet így. Időközben ugyanis műemlékvédelmi eljárás megindítását kérvényeztük a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál. A Műtárgyfelügyeleti Iroda friss tájékoztatása szerint a KÖH hivatalos szakvélemény bekérése mellett elindította a védési eljárást. Jelenleg a szakvéleményre várnak, illetve arra, hogy a tulajdonosi adatokat kézhez kapják - mivel a címzettektől eddig még a KÖH megkeresése ellenére sem érkezett válasz.

A megmentés ügye tehát hivatalos fordulatot vett! Reméljük, hamarosan újabb bíztató hírekkel szolgálhatunk!

Addig is, ha arra jártok, vessetek egy-egy támogató pillantást a méltatlanul elhanyagolt faliképekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr582018277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása