Parkolj magyar, szabad a vásár - avagy blogcseme egy témára
2010. május 13. írta: városjáró

Parkolj magyar, szabad a vásár - avagy blogcseme egy témára


Hosszú évek óta jelent megoldhatatlannak tűnő problémát az autók járdán parkolása. Mostanra már a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) is megelégelte az áldatlan állapotokat. Felülvizsgáltatja a fővárosi parkolóhelyeket, mivel hamis adatokat adtak meg számukra a parkolóhelyek kialakításakor. A probléma hatékony rendezésének érdekében a Retek Blog, az Egypár blog, a 8ker blog, a Városi Metamorfózisok bloga Fővárosi Blog és a 6.ker blog közös poszt-akcióval hívja fel a figyelmet a problémára.

Budapest egyre kaotikusabb parkolási (v)iszonyainak megismeréséhez érdemes még Vehicular egyre csak bővülő fotógyűjteményét is végiglapozni!


kép: internet

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr121999953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mélisande · http://melisandegyuruje.blog.hu 2010.05.14. 08:56:30

És ezek a járművek legalább állnak... Mert pl. karácsony előtt egy nagy busz a Stefánia úton a szoborkert mentén fútó széles járdát használta előzésre az Ifjúság úti kereszteződés előtt.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.05.14. 09:42:40

Külön figyelmet érdemelnének azok, akik a járdán parkolást akadályozó "D. karókat" ritkítják... nem csak színesfém-gyűjtési motívummal.
Azok a trollok meg, akik a trolimegállóban a járda közepére helyezett karók mellett (azért vannak középen, hogy a felszállásban ne gátolják az utasokat) két kerékkel felparkolnak... szintén megérdemelnék.
Írtunk már a közlekedést is gátló, dugógyártó kereskedőkről a Podmaniczky - Szinyei-Merse - Szondi utca Bermuda-Háromszögben, a kerületek által a lakóházak emelet-ráépítésekor (ami nem jókedvből történik: a legtöbb háznak ez az egyetlen esélye az európai kinézetű helyreállításra) szedett "parkolóhely-megváltásra", amiből nem tudni, mi lesz -de parkolóhely biztosan nem... miközben a korábban erre a célra használt házhelyeket sorra beépítik...
Miért nem érdeke a kerületeknek a parkolóházak építése? Hosszú távon megtérülő, megfizethető árakkal... Mert hiperdrágából van már elég.

skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2010.05.14. 13:29:21

A parkolóőröknek rossz időben ki sem kell mozdulniuk az irodából, a fotógyűjteményben lapozva számlázhatnak.
:-)
Üdv, a HSZ
süti beállítások módosítása