Testület előtt a Völgy utcai KSZT ügye
2010. március 22. írta: városjáró

Testület előtt a Völgy utcai KSZT ügye


Elérkezett a március vége. S vele a hűvösvölgyi Völgy utca alsó szakaszának jövöjét meghatározó KSZT elfogadásának ideje is.

A Képviselő-tesület március 25-én délután 2 órától ül össze - nem túl polgárbarát időpontban -, mely során a képviselők a 6. számú napirendi pontban kívánják elfogadni az utca jövőjét erősen befolyásoló új KSZT-t (GENERÁLTERVEZŐ: M-Teampannon Kft).

A témával foglalkozó legutóbbi cikkünkben már bemutattuk az elfogadni szándékozott terveket (ITT).
Azok a decemberi verzióhoz képest szinte nem változtak. Egyedül az Ördögárok felett építhető hidak száma csökkent. Az új terv már csak a Vadaskerti út folytatásaként épülő új átkelőt engedélyezi.
A terv a Völgy utca 5/a és 25/b között korábban érvényes L6/A-II-01 övezetetből továbbra is kiemelésre javasolja a Völgy u. 21-es szám alatti volt Gyermekotthon, és a Völgy u. 9-11. alatti egykori OPNI ingatlan telkeit. Ahol alapellátást szolgáló oktatási, szociális és egészségügyi épület elhelyezése esetén +5%-kal nagyobb mértékű beépítést engedélyezne 10%-nyival alacsonyabb minimális zöldterület megtartása mellett.

A Magyar Rádió Óvodájának és Tenisztelepének helyet adó Völgy u. 1-3. alatti ingatlan besorolását a KSZT meghagyja IZ övezetben. A minimálisan kialakítható 5000 nm-es telekméretet 10000 nm-re növelve. Ugyanakkor a korábbi szabályozáshoz képest  +15%-kal nagyobb beépíthetőséget és 25%-kal kisebb kötelezően megtartandó zöldfelület kialakítás engedélyez alapellátást szolgáló oktatási, szociális és egészségügyi épület elhelyezése esetén.

Minden környéken élő polgár közös érdeke, hogy a II. kerület megszokott nyugodt, zöldövezeti jellegét megőrző szabályozás szülessen. Ezért akik személyesen is szeretnének résztvenni a KSZT elfogadásának megtárgyalásán, azok mindenképp látogassanak el a II. kerületi Polgármesteri Hivatalban március 25-én délután 2 órakor kezdődő Képviselő-testületi ülésre! És észrevételeikkel segítsék a terület hatékony védelmét! Az esemény nyilvános.

 
Nagyításért katt IDE!

 


 Nagyításért katt IDE!

 

Külön köszönet az egyPár Blog szerkesztőjének a helyszínfotókért!

 
Völgy utca 21.


Völgy utca 9-11.


Valamikori Rádió Óvoda


Az elárvult Tenisztelep


A Vadaskerti kishíd korszerűsítése ellenőrzött keretek között indokolt lehet

 
Nem támogatandó hídhelyek az Ördög-árok partján

FRISSÍTVE!
A Képviselő-testület 25 IGEN, 0 NEM és 0 TARTÓZKODÁS mellett március 25-i ülésén elfogadta a terület új KSZT-jét.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr661860245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.30. 02:53:59

@StopSzmog: Naná! 28-ból 25 igennel, 0 nem, 0 tartózkodás mellett. 3-an közben kimentek dumálni.

StopSzmog 2010.03.31. 14:28:02

Elnézést, ez kiszaladt.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.31. 16:40:57

@StopSzmog: Ja. Azzal védekeztek, hogy kiemelt szociális egészsságügyi oktatási feladat ellátásához az ingatlanok mai beépítettsége már nem elégséges. És hogy ha egy "kerti zuhanyzót" akarna az új tulaj csinálni, ahhoz kell a +5 meg a +15 százalékos beépíthetőségi engedmény meg a eltüntethető zöldterület. Mondjuk ezen elvitatkoztunk kicsit Koncz Imrével - aki az előkészítő bizottság vezetője. De csak a vállát vonogatta. Nem mellesleg nem átallotta a képünkbe mondani, hogy a kerület az elmúlt 20 évben egyetlen centi erdőt sem engedett beépíteni. Mondtuk neki, hogy jogilag lehet hogy a kivágott fák/kertek nem számítottak erdőnek, de hogy a zöldet igenis hagyták elpusztítani az egyszer ziher. Erre csak fölhúzta a szemöldökét és közölte, hogy azok a területek akkor sem számítottak erdőnek. Na ilyen elhivatott emberek vezetik ezt a kerületet... Jegyzőkönyv kb egy hónap múlva lesz fenn a kerületi honlapon. Érdmes lesz elolvasni az érveiket.
süti beállítások módosítása