Belvárosi jellemző
2010. március 19. írta: városjáró

Belvárosi jellemző

 

Szomorúan tapasztaltuk, hogy a 105-ös autóbusz Hősök terei és Bajza utcai megállóiból immáron második éve hiányoznak a szemafor alakú nosztalgia megállótáblák. Mivel különleges darabokról van szó, igen furcsa hogy hiányuk mindezidáig senkinek nem szúrt szemet. Sem sofőrnek, sem táblacserélőnek, sem utasnak...

Minden hiányosságra fogékony blogunk ezért elhatározta, hogy kézbe próbálja venni az ügyet, ezért jelen blogbejegyzéssel párhuzamban az alábbi bejelentést tettük meg az ügyben minden bizonnyal kompetens BKV-nak.

Tisztelt BKV Zrt! Táblás csoport!

Szeretném felhívni figyelmüket, hogy a 105-ös buszvonal belváros irányú Hősök tere megállójából, illetve az Angyalföld irányú Bajza utca megállójából több mint 2 éve hiányoznak a szemafor alakú (és/vagy bármilyen más formájú) megállótáblák. Tudjuk, hogy a táblák egyedi darabok voltak, de akkor sem elfogadható, hogy több éve semmifajta megállójelző tábla sincs kihelyezve ezeken a helyszíneken. A hiány azért is égető, mert az a kevésbé rutinos utazóknak (legyenek azok hazaiak vagy külföldiek) megnehezíti a tájékozódását. A probléma orvoslása érdekében kérem, szíveskedjenek haladéktalanul pótolni a hiányzó táblákat.
 
Amennyiben gondot okozna társaságuknak új nosztalgiatáblák hirtelen beszerzése, javaslom áthelyezni ebbe a két megállóba a Földalatti-pótló járat Vörösmarty utcai állomásánál (céltalanul) kint lévő szemafor táblákat. Vagy hagyományos buszmegállótáblák "ideiglenes" felszerelésével pótolni a több éves hiányt.

Köszönettel:
a Városjáró Blog szerkesztője


A kissé talán túlbuzgónak tűnő bejelentés megértéséhez tisztáznunk érdemes, hogy nem poros külvárosi feltételes-megállókról beszélünk, amikor e két helyszínt bejelentjük, hanem fővárosunk világörökségi sugárútjának leghíresebb állomásairól. Sem pedig milliós nagyságrendeket igénylő beruházásról, hanem maximum 2x20 ezrer forintos költséget jelentő pótlásról.
Nagyon szomorú lenne ezek fényében azt - az esetenként sajnos már előforduló választ - hallanunk, hogy anyagi nehézségek miatt nem lehetséges megoldást találni a problémára. Ez nem volna méltó válasz.

Amennyiben mégis ez volna az oka a két éves táblahiánynak, akkor itt és most felvállaljuk, hogy a pótlás érdekében számla ellenében átutaljuk a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság számlaszámára a táblaállításhoz szükséges összeget.

Egy kitételünk azonban lesz ez esetben! Kiegészítő táblát is el kívánunk helyezni a megállóknál (a sugárút kandeláberein található ismertetőkhöz hasonlóan), melyben közhírré tesszük, hogy mely BKV ügyosztályok mely dolgozói helyett állítottuk vissza mi a hiányzó utastájékoztató műtárgyakat!

Csak aztán arra vigyázzunk, nehogy az aszfaltig érjen a névsor vége...



A képek 2008 őszén készültek. De készülhettek volna akár ma is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr591852731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.22. 20:52:03

@Kimérős szaloncukor (Lédig):
Örülök ha megmozgatott ez a kicsiségében is sokatmondó történet. (Az pedig kiváltképp megtisztelő, hogy negyed éves regisztrálásod óta szerény blogom az első, melyen megosztod az olvasókkal észrevételeid.)
Szerinted például hol húzodik a közterületeink - üzemeltetői hanyagságból fakadó - amortizálásának még elfogadható határa?

StopSzmog 2010.03.27. 23:01:47

@városjáró: gratulálok és köszönöm
süti beállítások módosítása