Kútkezelős buhera
2009. szeptember 29. írta: városjáró

Kútkezelős buhera


Kedves Olvasóink!

Lesley blogtársunkhoz hasonlóan mi is évek óta harcolunk a pesti nagykörút valamikori ivókútjainak helyreállításáért és üzembehelyezéséért. Ennek kapcsán egy VII. kerületi változásról számolhatunk be.

Bejegyzésünkben az 1994-ben kiépített kutak elsőként átadott - ám évek óta szárazon hagyott - darabjához térünk vissza a Barcsay utca - Erzsébet körút sarkára. Ezen ivókút ugyanis, az elmúlt évekhez/évtizedhez képest ismét üzemel. Elvileg. Igen, csak elvileg, mivel pár héttel ezel
őtti újólagos üzembeállítása ellenére mégsem alkalmas a könnyed szomjoltásra. Automata nyitógombja a legkisebb nyomásra beragad, miközben kifolyónyílása épp olyan sugárban löki a szomjúhozók felé az éltető ivóvízet, hogy mindenkire juthat belőle, épp csak a szomjas szájakba nem. Ivásra tehát továbbra is alkalmatlan a szerkezet, annál inkább varázsolható megnyitásával bőséges pocsolyató a környező flaszterre.


Hogy az évek óta csontszáraz alkalmatosságot ki és mikor helyezte ekként ismét üzembe, sajnos egyelőre nem sikerült kiderítenünk. A kút falszomszédjaként működő ERSTE bankfiók dolgozói ugyanis nem tudtak választ adni a kérdésre, a megkeresett hivatalok pedig továbbra is suta hallgatásba burkolóznak. Valószínűleg az Isten sem tudhatja.

Ám addig is, míg ki nem derül, folyassuk bőszen a míves kerámiafalból fakadó nedűt. Legalább a körúti galambok hadd érezzék jól magukat e késői nyáridőben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr341416022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.09.29. 22:11:50

De miért a nyár végén kell üzembe helyezni? Jó hogy nem Mikulásra nyitják meg, ajándékba.
Agyatlan droidok ülnek ott is? Az a baj, hogy ez nem politikai, hanem emberi hülyeség, ezt nem lehet 4évente leváltani...

kókuszosvarázs · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.10.20. 13:24:08

Az alapötlet jó csak mint mindig a kivitelezéssel gondok vannak. :( Pff.
süti beállítások módosítása