Áldatlan állapotok a Vasas pályánál
2008. május 19. írta: városjáró

Áldatlan állapotok a Vasas pályánál

Több hónapja bosszantja a helybélieket a Torockó utca - Gyergyó utca - Pasaréti út találkozásánál kialakult parkolási anomália. A torkolat közúti senkiföldjét ugyanis hónapok óta illegális parkolónak használják a közelben található Vasas Sportpályához érkező autósok.
 
A leginkább a délutáni órákban, illetve a hétvégeken kialakuló illegális parkoló miatt rendszeresen beláthatatlanná válik a hármas kereszteződés, a szabálytalanul várakozó gépkocsiktól sem a Pasaréti útról, sem a mellékutcákból nem lehet biztonságosan megközelíteni az egyébként is veszélyes csomópontot.
A kaotikus helyzet megoldására a helybéliek több hónapja hiába várnak. Véleményük szerint a megoldás egy forgalomtól elkülönített, oszlopokkal, vagy virágládákkal védett járdasziget megépítése volna - mint amilyen pár éve a Pasaréti út Trombitás utcai elágazásánál is kiépült. 
 
A kereszteződésében immár állandósult szabálytalan parkolás a II. kerület illetékesei előtt sem ismeretlen. Eddig a szabálytalanul várakozók időszakonkénti bírságolásával próbálták elejét venni a beparkolásnak. Ez azonban nem bizonyult hatékony megoldásnak.
- A helyzet valódi rendezését II. kerületi önkormányzat a Torockó utca Júlia utca és Pasaréti út közötti szakaszának felújításával kívánja megoldani – mondta el Keszei Zsolt a II. kerületi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájának vezetője. A felújításra pályázati forrásokat is szeretne igénybe venni az Önkormányzat, ezért a kivitelezésre az ilyen típusú feladatokra kiírt fővárosi pályázat és az azt követő közbeszerzési eljárás lezárulta után kerülhet sor, előreláthatólag 2008. III. negyedévében.
- A probléma komplex kezelése érdekében parkolás gátló oszlopok kihelyezése is megvalósul a Pasaréti út egy szakaszán – tette hozzá a környéken élők javaslatára reagálva az irodavezető. - Így a kialakuló új forgalmi rend remélhetőleg szabálykövetőbb közlekedésre, illetve várakozásra ösztönzi majd az autósokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr56477756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása