Droszt - de minek
2008. március 06. írta: városjáró

Droszt - de minek

Ezek a nagyvárosi műtárgyak vajon senkinek sem csípik a szemét? Főleg annak ismeretében, hogy kiépítésük óta nem működnek? Sem taxit nem lehet általuk rendelni, sem elsősegélyhívásra nem alkalmasak. A kezdetben beleépített térképeiknek pedig mára hült helyük.
Egyetlen (be nem ismert, burkolt) céljuk, hogy a közcélra való álságos hivatkozással pöröghessen bennük a reklámfelület. Így juttatva ingyenbevételhez néhány kivételezettet.
 
 
 
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr21368790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tompika 2008.03.06. 21:51:10

Első

alkalommal éjszaka a románok ellopták a térképet belőle ;)

Kyanzes 2008.03.06. 21:59:17

Hááhááhááá!

Szerinted miért vannak ezek? :D

Gratulálunk! Ön rábukkant az egyik pénzlopási projekt nyomaira :D

Őszintén szólva meglep, hogy ebben az országban egyáltalán a látszatra odafigyelnek. Mivel mindenki lop, rabol és hazudik, talán nem is kellene ilyesmivel bajlódni. Rögtön mehetne a horvátországi nyaralóba vagy a budai villába. Az ott nem más, mint elvesztegetett pénz. Ahelyett, hogy azt is ellopták volna. :D

Hát... talán tényleg a reklám miatt maradt meg. Nem is akarom tudni, hogy mennyibe került annak a fosnak a kihelyezése. Gondolom tíz milla biztos lehetett darabja. Tökmindegy. Remélem egy nap visszajönnek az oroszok, és kirabolják azokat a férgeket is, akik rajtunk élősködnek. Pár genyót megtartanak helytartónak, de a sleppet eltapossák.

márkakupak · http://mutyisztan.blog.hu 2008.03.06. 22:39:46

csányi sándor és baráti köre (Mediacontact kft.) bulizta ki magának a fővárosi közgyűlésben ezeket a felületeket. az a csányi sándor, aki konkrétan az országgyűlést is ki tudja bérelni (lex mol). ahhoz képest ez egy viszonylag pimf ügy.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.03.06. 23:30:58

Ejgen médikontakt... Direkt nem írtam le a nevüket - nehogymá ingyenreklámozzam őket.
A VII. kerületi csikkgyűjtők hasonszőrű sztoriját még bogozom. Az is kb ugyanebből a reklámbizniszből fakadhat. Csak leglább ha értelme volna... Mint mondjuk egy "reklámért budit" akciónak. Demszkyék 5-8 éve már kábították ilyennel a népet. Azt kamuzták, már csak pár hónap és tejjel-mézzel folyó Kánaán lesz a piszoár... Azóta is várjuk...

kalocsiné 2008.03.06. 23:35:18

Drosztok még azért vannak mert:

- egyrészt sok együgyű taxis azt képzeli, hogy a mobiltelefonok korában a kedves utas majd elballag oda és őt megkeresi (nehogymá fogyjon a benzin amíg ki kell állni a címre)

- fenti dolog persze piacképtelen, viszont addig hőbőrögtek, míg lettek drosztok, használhatatlan helyeken jórészt, és ezért lehet drosztdíjat szedni

- plusz a reklámbiznisz

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.03.07. 00:25:26

A demszki-karókra szerelt mini csikkgyűjtőkről írol? Arról megéri, mert jó kezdeményezés, szerintem, csak rosszul kivitelezték.

takszis 2008.03.07. 02:33:19

Kedves Kalocsiné!

Csak hogy ne halj meg bután.
Nem az "együgyű taxisok" könyörögtek azért, hogy fizethessenek drosztdíjat a semmiért, a használhatatlan helyeken lévő drosztokért, amiket csak azért állítottak fel, hogy legyen valami látszata a dolognak.
Ha egy kicsit is tájékozódtál volna, mielőtt megírtad okosnak szánt hozzászólásod, tudhatnád, hogy élő ember, kivéve egy-két külföldit, aki ugyebár nem szép hazánkban szocializálódott, még be nem ült ilyen helyen taxiba.
Pá, kisokos!

Egy takszis

pitiáner 2008.03.07. 08:19:42

egyszer be akartam szállni egy droszton taxiba, de Takszis kollégái elhajtottak! Csak néztem. "Nem érünk most rá, bocs". Aztán folytatták a vadász(!)történeteiket. Rákóczi út, Astoria közelében, este 11.

Sanyi Manyi 2008.03.07. 08:24:50

Takszis!

Csatlakozom oxFFF-hoz.
És egyben szeretnék kérdezni valamit? Miért van az, hogy a taxisok azt képzelik, hogy bárhol (tiltás elleneére, forgalmat feltartva) várakozhatnak, amíg beüt a nagy üzlet? Mondok példákat, amivel napra nap találkozom: Lánchíd pesti hídfő felfestett forgalomtól elzárt terület. Károly krt kanyarodó sáv, a villamos végállomásnál. Ott állnak rendszeresen a kanyarodó sávban (!!!!). A sétáló utcává alakított Zrínyi utca (V. kerület), a Bazilikával szemben. És még hosszan sorolhatnám.

takszis 2008.03.08. 18:02:24

kedves pitiáner!

aki a droszton akar beszállni egy taxiba, sikeres ember nem lehet.:-) pontosan azért nincs semmi szükség a drosztokra, mert aki utazni szeretne, tárcsázza a számára szimpatikus társaság számát, és kiszámítható áron, kiszámítható körülmények között jut el a céljához. a tilosban várakozó kollégákat meg inkább nem kommentálom, mint ahogy oxFFF értelemtől sugárzó hozzászólását sem.

takszis

Caroly 2008.03.11. 11:21:28

A drosztok területéért és kihelyezett köztéri bútorokért az önkormányzatok nem vagy csak minimális pénzt kérnek! Nagyságrendekkel kevesebbet mint az azonos nm reklámtábla területekért! A drosztok mint reklámfelületek értékesítéséből befolyt pénz a Taxiállomás Kezelő KHT-nál tűnik el,nyomtalanul miközben minden vállalkozótól beszedetik a drosztdíj különben a Közlekedési Hatóság nem adja meg a taxi engedély meghosszabbítását így szedi be a hatóság a sarcot ami eltünik a zsebekben!

Mixis 2008.03.21. 00:25:36

Szép volt Kalocsiné, jól megmondtad!
De mond csak, téged megkérdezett tavaly valaki, hogy akarsz-e vizitdíjjat fizetni? Vagy együgyü módon szaladtál minden héten köhécselni Doktorkának, és buzgón gyüjtögetted a cédulácskáidat. Ha a drosztdíjról lenne taxis szavazás, nem sok igennel találkoznál.
Mixis.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.03.21. 01:02:52

A post megírásakor csupán, mint felhasználó elmélkedtem ezeken a fölösleges drosztokon. A helykijelölések ésszerűségét nem vizsgáltam. De van abban valami, amit a taxisok mondanak. Ha már lenniük kell drosztoknak, lehetnének sokkal jobb helyeken is.
Tök szubjektív, de pl. az Oktogonon direkt kicseszés, hogy a kocsiknak az Andrássy-n kell állniuk, miközben a földalattipótló (sosemhasznált) megállói helyén - Subway-Burger - sokkal ideálisabb helyük lenne. És tuti, hogy van még ilyen "frappáns" drosztkijelölés vagy tucatnyi Budapesten... Persze, ha az érintettek nem harcolnak ellene, akkor engem sem izgat - amennyit én taxizom.
Épp ezért zavar sokkal inkább a fent említett drosztműtárgyak öncélúsága.
süti beállítások módosítása