Mária zarándokút - túrabotos fejkendős öregeknek?
2011. március 11. írta: városjáró

Mária zarándokút - túrabotos fejkendős öregeknek?

Mária zarándokút - Bazilika állomás

Mi a Mária Út?

A Mária Út egy kialakítás alatt álló, Közép-Európán átívelő zarándok- és turistaút-hálózat, melynek kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet, mintegy 1400 km-es távon, gyalogosan 60 nap alatt bejárhatóan. Az út vagy annak kisebb szakaszai csoportosan vagy egyénileg is bejárhatók lesznek, elsősorban gyalogosan, de akár kerékpáros változatban is. Az utat útjelzések és táblák jelölik majd, ajánlott szálláshelyek várják a vándorokat és térképes zarándokkalauz készül. A zarándokok az útvonal bejárása során az állomásokon pecsétet és egyedi azonosítású gyöngyszemet kapnak, amelyből a saját rózsafüzérüket füzhetik fel az egész út végigjárása folytán.

Forrás: www.mariaut.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr952729676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.03.26. 07:51:30

ez jó dolog. kéne neki hírverés. A Camino is behálózza elvileg egész Európát, de az infrastruktúrát ahhoz (szállások, jelzések) még ki kéne dolgozni. és akkor itthonról is lehetne indulni a bátrabbak Camino zarándoklatra

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.03.26. 19:44:41

Városjáró:
Nem öregeknek szerveződik, a túrabot és a fejkendő sem kötelező :-)
Maroknyi önkéntes járja együtt az erdőket, újrafestik a rendes turista jelzéseket és néhol melléjük teszik a magukét. Előzetes bejelentkezés alapján szállnak meg ingyenes szállásokon - többnyire magánházaknál.
Hallgattam élménybeszámolókat, néztem képeket róla.
A "hírverés" meg, kedves @ZboroKrisz: az csak magán e-mailekben megy, mert nem a létszám a lényeg :-)

Gallion 2011.03.29. 22:13:50

Ez a Mária Út egyébként itt nálunk, Budajenőn is keresztül megy :) A jelzések még saját kis faragott kőoszlopocskákat is kaptak.
süti beállítások módosítása