budapesti buhera 6. - lágymányosi hídpillér
2010. június 08. írta: városjáró

budapesti buhera 6. - lágymányosi hídpillér


Mint emlékezetes, Tibor áprilisban
jelezte nekünk, hogy a csapadékelvezetés megoldatlanásga miatt a Lágymányosi híd budai pillérének falán életveszélyessé vált a kőborítás. 

 
2010. április

Tibor a bejelentését - a hozzánk küldött levelével párhuzamban - megtette a XI. kerület felé is, ahol bő egy hónap után intézkedésbe fogtak. A legfrissebb képek tanubizonysága szerint a probléma rendezésére hivatott szakemberek világmegváltó megoldással éltek. 

(emlék)Táblát állítottak a burkolatomlásnak - persze szigorúan csak "ideiglenesen". Ami pesti szlengben annyit tesz: az idők végezetéig! (De persze ne legyen igazunk!)


 

2010. június

Az eljárással kapcsolatban a XI. kerületi Önkormányzat Építési Osztálya az alábbi kiegészítést küldte Tibornak:

...az Építési Osztály a szükséges ideiglenes intézkedések megtételéről gondoskodott; a Budafoki út – Hamzsabégi út találkozásánál lévő osztottpályás közúti híd északnyugati hídpillérénél az élet- és balesetveszélyes állapotú, romos kőburkolat miatt hullásveszéllyel fenyegetett terület elkerítésére, valamint a szükséges figyelmeztető táblák kihelyezésére kötelezte az ingatlan tulajdonosait.

Tájékoztatom továbbá, hogy bejelentése ügyében az utak építésének, forgalomba helyezésének és megszüntetésének engedélyezéséről szóló 15/2000. (XI. 16.) KöViM rendelet előírásai értelmében a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatóság a Nemzeti Közlekedési Hatóság Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága (székhelye: 1141 Budapest, Komócsy u. 17-19.). Ennek megfelelően az építésügyi hatóság bejelentését áttette a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező közlekedési hatósághoz, aki a végleges intézkedéseket megteszi.


Aggodalomra tehát semmi ok, kedves Olvasók! Még ötven év, és eljutunk oda, ahol európa nyugatibb felén húsz évvel ezelőtt tartottak...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr262065062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eml 2010.06.08. 11:58:45

A kőomlásnak akkor tudtam volna örülni, ha a lezuhanó burkolat agyoncsapta volna a graffitizőket.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.06.08. 15:40:09

Minden a szokott mederben folyik:

adtak egy pofont a szervestrágyának…

És persze működik a felelősségáthárító segédegység is - jajj, csak NEHOGY CSINÁLNI KELLJEN VALAMIT !!!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.06.08. 15:43:07

Gyanúsan hasonló kaptafára megy minden:

ma reggel a háztakarító közölte, hogy a közös képviselő (!!!) szólt neki: ne csináljon tavaszi (!!!) nagytakarítást, mert nincsen rá pénz… Na mármost ez kerületi szinten is annyit jelent, meg, (halkan mondom, hogy megértsék, de ne tudják, ki mondta :-) országos szinten is annyi…

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.06.08. 19:25:13

@Mormogi Papa: ugye hogy erre csak ezt lehet mondani? pedig még csak össze se beszéltünk.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.06.09. 00:04:06

@városjáró: Miért kellett volna? Beszélnek magukért a tények - esetleg hallgatnak, de az talán még beszédesebb :-(

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.06.09. 00:12:03

@Mormogi Papa: csak mert a kerületi fórumba szószerint ezt írtam én is, mint jellemzést (ujbuda.hu/forum.php?sid=&action=showTopic&tema=28)

kirbekurba 2010.06.09. 16:00:46

Mint pl. az Erzsébet híd, pesti lábánál, a falből tavaly nyár óta van egy nagy kocka kő leesve, a luk ott van, de itt kiírva semmi..., hogy vigyázz vagy valami... :(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.06.09. 19:43:15

A "hatker" több utcájában

1) A4-es lapokon kiírták, majd
2) csináltattak pléhtáblákat és feltették a falra, majd
3) a járdára is felfestették a szöveget:

Vigyázz! Vakolathullás !!!

Minderre valami rendelet kötelezte a tulajdonosi közösségeket - a rendbehozatalra nem...
Önkormos segélyre lehetne pályázni, de éppen a legszegényebb házaknak nem futja a kötelező "önerőre", hála a néhai IKV 40 évi mulasztásának :-(
süti beállítások módosítása