Eltűnő kandeláberek nyomában - ezúttal Óbudán (Frissítve)
2013. március 19. írta: városjáró

Eltűnő kandeláberek nyomában - ezúttal Óbudán (Frissítve)

Elindult a maszatolósdi az Óbudai Promenádon kiszedett régi kandeláberek kapcsán... Lehet hogy nagyobb a kupac mint elsőre hihetnénk?! 

Részletekért katt a szövegre: 

promenad1.jpg
 

Régikolosy.jpgkép forrása: Dr. Varga József honlapja

Új
kol.jpgkép forrása: ittlakunk.hu

Még tavaly novemberben indult a fenti linken olvasható "kérdezz-felelek" a Kolosy tér felújítása kapcsán blogunk és az Ó.P.P. között. Arra lettünk volna kíváncsiak, hogy miért cserélték le, illetve mi lett a további sorsuk a területen eddig kint lévő úgynevezett "Óbuda" kandelábereknek. A projekttársaság facebook-os válaszaitól nem lettünk okosabbak. A dolog nem jutott nyugvópontra, így kissé jegelve lett a kérdés.

A minap azonban befrissítettük az ügyet és az Óbudai Promenád Projekt javaslata szerint megkerestük kandeláberügyben az általuk kompetensnek mondott BDK-t, akiktől meg is érkezett a válasz. A kép - hogy finomak maradjunk - nem lett tisztább.

Idemásoljuk a válasz lényegét, hogy mindenki lássa, hogy is áll ez a történet.

"A projekt a III. kerületi önkormányzat által megbízott projekt iroda, az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft projekt vezetésével valósult meg. A beruházó által megrendelt tervek a jelenleg kivitelezett berendezéseket (oszlopok, lámpatestek) tartalmazták. A BDK Kft-nek ennek eldöntésében nem volt szerepe, kizárólag a terv műszaki tartalmának szakmai megfelelőségét vizsgálhatjuk az ilyen esetekben.


Jelenleg folyamatban van a műszaki átadás átvétel, amely az elbontott vagyon rendezésével egyidejűleg történhet meg. Az elbontott vagyonelemek (korábbi stíl kandeláberek) jelenleg a beruházó szakági kivitelezőjének telephelyén kerültek átmenetileg, szakszerű tárolásra. A kandeláberek a vagyonkérdés megoldását követően kerülnek további felhasználásra.


További kérdéseivel kérem, forduljon az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft-hez."



 A kör bezárult?!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr304940182

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.19. 11:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.03.22. 12:00:47

Aki egy egész eltűnt budapesti városrész
(Tabán) történetével és fotóival szeretne megismerkedni, annak ajánlok róla egy jó könyvet: Tabán egykor és ma (Vecsey A). Tanulságos történet, a jővőnek is.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.03.27. 12:53:40

Jól értem? a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) csak a műszaki tartalmat vizsgálhatja; egyben mutogat az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.-re. Közben megjegyzi, hogy minden a III. kerületi Önkormányzattól függ.
Az Óbudai Promenád Projekt meg a BDK-ra mutogat.
Szokásos körmagyar - avagy sz@rnek, kárnak nincs gazdája… ?
Mellesleg ha a lámpaoszlop nem is, de maga a világítótest azonosnak tűnik - akkor meg miért írják, hogy a régi oszlopokkal "nem lehetett a megnövekedett igényt kielégíteni"?
Ha a régi oszlopok magasabbak, akkor némileg csökkent ugyan a fényerősség, viszont egy kandeláber nagyobb felületet világított meg.
(Miközben, mellesleg, a város több utcájában még ma is - stílszerűen - csak "néhány sápadt lámpa ég…")
süti beállítások módosítása