Születésnap
2012. január 15. írta: városjáró

Születésnap

4 éves a Városjáró Blog!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr423519136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2012.01.16. 11:46:22

Gratulálok!!! Szeretem olvasni a blogot!
4 éve!!! :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.17. 10:04:14

Hogy is mondják?
Many happy return !
Azaz még sok boldog évfordulót. Még akkor is, ha az utcára kilépve az ember kevés okot talál az elégedettségre.
Csak én lepődtem meg a járműveken, hogy a bírságot megduplázták? Ha azt veszem, már eddig is havi kettő több volt egyhavi díjnál - pedig a bérlet tán nálunk a legdrágább - persze a fizetésekhez képest. Pedig többen fogják használni, ha így megy az üzemanyag ára fölfelé.
Régi propagandaplakátokat kerestem a háborúból (USA, Anglia) és volt egy, ami arra buzdított, hogy ne egyedül üljenek kocsiba az állampolgárok - vigyék el egymást felváltva. Ez a vidéki Nagy Britanniában még működhetett is. (A szöveget nem másolom ide, mert szerepel benne - negatív kontextusban - az ellenség, a nevét nem kívánom leírni.)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.21. 21:09:40

Születésnapi ajándékom egy téma. (Lusta leszek kimenni lefotózni, de történhetnek csodák)

Margit híd budai hídfő, a park.
Eddig a Margit krt felől jövet a híd felhajtó rámpája mellett nagyon szépen le lehetett menni az aluljáróba. A felújítás óta csak a buszmegálló érintésével, hosszú lépcsőzésen.
Miét nem jó ez? Mert babkocsival meg kell kerülni a parkot, míg a 4-es lépcsőcsoportokon eddig le tudta vinni a kismamák többsége a kocsit, viszont 30 lépcsőt nem szívesen vállalnak be.
Mert nem lehet a szobor elejéhez menni, mintha titok lenne, kinek is állít emléket a szobor.

Bónusz: a túlsó oldalon a sétány dettó hülye vonalvezetése a parkon (volt hurok) keresztül.
Az állampolgár menne az aluljáróból a Margit krt felé, meglátja a parkon keresztül vivő utat, megörül neki, majd kilyukad ugyanott, mintha a villamosmegállón keresztül kerülné meg a volt hurok területét. Pedig csak két méternyi gyalogutat kellene építeni.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2012.01.22. 21:14:32

@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: Köszi az ötletet! Nekem is feltűnt - legalábbis az északi kerengés. Szar lett. De a np se hülye. Átvág a földsávon és úgy megy az aluiljáróhoz. Először aszittem csak ideiglenes a rossz útvonal, de sajnos nem. Megposztolom. Úgyis bögyömben van az egész hídelbaszás.
süti beállítások módosítása