Sikerült!!!
2011. november 21. írta: városjáró

Sikerült!!!

Újra akadálytalan a gyalogosközlekedés a János kórház tövében!


Tíz hónapnyi utánajárás
, levélváltás és publikáció eredményeképp örömmel számolhatunk be róla, hogy végre helyreállt a több éve ellehetetlenült gyalogosközlekedési rend a Diós árok út alján, a Szent János kórház tövében.

Mint ismeretes, blogunk ez év januárjában fordult először a XII. kerülethez és a Fővároshoz, hogy megoldás születhessen a kórház mentén futó gyalogosjárda szabályos használatára. Az utóbbi években (évtizedben?) ugyanis szinte lehetetlen volt biztonsággal elférni a járdára parkoló autóktól.

A Főváros a bejelentésünk után viszonylag gyorsan lépett, és felkérte a Hegyvidéki Önkormányzatot a helyzet rendezésére. A XII. kerületi Városgazdálkodási Iroda azonban nem mutatkozott túl segítőkésznek az ügy kapcsán.  Hosszú hónapok értelmetlen és buta levelezése töltötte ki az időt a cselekvés helyett - melyben az FKF Zrt tudatlan hivatalnokai is kivették részüket. 

A megoldás érdekében azonban nem hagytuk elsikkadni az ügyet - amihez nagy segítséget kaptunk több blogtársunktól is. Nem volt gyors és könnyű a menet, ám az intézményesített értetlenség felett végül mégiscsak győzni tudott a szakmai értelem, s több mint háromnegyed évnyi huzavona után az elmúlt héten végre megtörtént a szükséges korlátpótlás.

A munkálatok során 30 méteres szakaszon új vaskorlát-sor épült a Penta Kft kivitelezésében, így a kórház kerítése és a parkoló autók közötti járdán immáron zavartalanná vált a gyalogosközlekedés. A korlátelemek arculatukban idomulnak a járdát korábban elválasztó korlátokhoz, stabilan és remélhetőleg hosszútávon biztosítva az így helyreállt közterületi rendet.

KÖSZÖNJÜK!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr243399891

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: „Erdélyt vissza!” – most a Szabadság téri játszóteret rondították össze 2011.11.28. 22:00:31

Egyre keményebbek a Szabadság téri firkálók: most, hogy a szovjet emlékművet szigorúbban őrzik, irredenta felirataikkal a játszótéren folytatják a harcot Erdélyért. A kisvonat mászóka oldalaira az „Erdélyt vissza!”, „Vissza mindent&rd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

messi-asz 2011.11.21. 16:42:11

ezek az élet apró örömei...

ezért nem kérdem meg mennyibe került ez a nagy városrész fejlesztési beruházás...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.11.21. 16:53:56

@messi-asz: én se! ugyanis van egy sanda gyanúm, hogy vastagabban fogott a cerka, mint lehetett volna. de legalább elkészült.

messi-asz 2011.11.21. 17:05:14

@városjáró: :))) különösen tekintettel a sürgősségre:) bizpnyára feláras volt. gondolom négyszeres áron... 30 folyóméter. ebből 20 fm korlát

ez anyagárban mondjuk (festékkel stb) 150 eFt+ ugyanennyi munkadíj

szval max 300 ezer Ft... reálisan...

de nem akarom megtudni menyni volt...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.11.21. 19:14:06

Igaz hogy magam is inkább előregyártott csőkorlátsort vártam, de a végeredmény - külsőre legalábbis - jó lett. És ez a lényeg!

Perillustris 2011.11.21. 21:52:44

Én pár éve nyolc hónapig küzdöttem egy rohadt korlátért.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=83432107&t=9004514

Németh András 2012.01.25. 14:36:55

Potom 10 hónap, ne mond hogy nem érte meg :)
süti beállítások módosítása