Túristabuszok szabályok felett?
2011. szeptember 02. írta: városjáró

Túristabuszok szabályok felett?


Vehicular olvasónk és derék harcostársunk tovább küzd az illegális parkolás és a szabályszegő területfoglalások ellen. A Rendőrség/Közterület-felügyelet/BKV/BKK azonban továbbra is érdektelenségbe burkolózik. A megoldás? Ablakban...

Tisztelt Hölgem/Uram!

A panorámabuszos cégek már legalább a harmadik szezont húzták le úgy, hogy teljesen szabálytalanul parkolnak és közlekednek a városban. Engedély nélkül használják a BKV buszöblöket, tilosban parkolnak például a bringasávon az Andrássyn, és amint látható, a Ligetben parkolnak a behajtani tilos területen – természetesen járó motorral.  A motorjaik a kieregetett füstből ítélve fél disznóért kaphatták zöldkártyáikat.

Azt végképp nem értem, hogy a BKV illetékeseit miért nem zavarja egyáltalán  az a gátlástalanság, amivel használják a buszöblöket a panoráma buszok, vagy a Match áruházat feltöltök, vagy az Oktogonon bárki akinek eszébe jut - legyen az biztonsági cég, strici, vagy csak derék asszonyság aki egy sajtos pacsniért ugrik be a látványpékhez...

Kérem, hogy a cégek ellen az évek óta folytatott szabálysértések miatt szigorúan járjanak el! A működésük  beszüntetése ebben a mai formában elkerülhetetlen.

Üdvözlettel: Vehicular (név, telefonszám)  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr63196769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.02. 13:52:34

Ki ne felejtsük valahogyan a közművek járműveit, ma is láttam egyet szűk, trolibuszos utcában (István u.) úgy parkolni, hogy a járdaszegélytől egy méterre volt a kaszni "külső" fele. Pedig nem volt egy keskeny járgány: amolyan közepes busz méretű és szélességű dobozkocsi volt. Nem mellesleg egy érkező csilivili terepjáró (jó széle az is) azonnal követte a példát, pedig lett volna helye beállni neki is tisztességesen - de minek? Nem az ő problémája, ha a troli nem fér el…
Forduló troli saroknál a sarkon parkoló postás autó legalább elállt - morogva. 320-as Merci a buszöböl közepén, tulaj telefonál - a sáfjor már rá se… dudál.
"Félreálltam, letöröltem…"
Podmaniczky: legalább 15 "Mikuláscsomaggal" az ablaktörlője alatt egy kilukadt kerekű béemvé (szerintem már mállik a gumi, aligha lehetne felpumpálni) áll "California" rendszámmal. Senki se foglalkozik vele…

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.02. 14:16:01

@Mormogi Papa: A bömöst jelentsd be a kerületi forródrótón: 815-22-70
Aztán tudósíts a fejleményekről!

Kicsi Kacsa 2011.09.02. 15:29:55

Be se kell mennem Pestre, hogy szlalomozó buszt lássak. Itt a falunkban olyan magas fokon művelik az "út szélén parkolok, leszarom, h más nem fér el" kultúrát, hogy szegény BKV sofőr ügyességén múlik csak, ha nem húzza meg egyik-másik kocsi oldalát. Igaz, turistabuszok nem járnak erre.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.02. 17:11:23

@városjáró:
Ez amolyan izé vonal, mint a buszokon reklámozott

"Jelentse fel rokonait, barátait, üzletfeleit…" ?

@Kicsi Kacsa: Igaz, nem a forgalom sűrűségén múlik, inkább az utak keresztmetszetén :-(

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.02. 17:53:25

@Mormogi Papa: Nem. Még nem. Ez csak a terézvárosi közterület-felügyelet 24 órás száma. A honlajukról másoltam:

Immáron éjjel-nappal fogadja a hívásokat a 061/815-22-70-es telefonszámon a terézvárosi közterület-felügyelet. A nap 24 órájában hívható telefonszámon kizárólag a közterület rendjével kapcsolatos probléma-bejelentéseket várják az ügyintézők, mint például az engedély nélküli árusítás- és közterület-foglalás, a szabálytalan parkolás, vagy a közterületen történő alkoholfogyasztás.

A közterület rendjével kapcsolatos probléma-bejelentéseket a 061/815-22-70-es telefonszámon várják az ügyintézők.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.02. 19:45:05

@városjáró:
Köszönöm, csak vicc volt.

Amúgy be kell tennem a teflonba - meg azt a számot is, amin a nem világító utcalámpákat, kidöntött közlekedési táblákat és rosszul működő (vagy éppen egyáltalán nem működő) forgalomirányító jelzőlámpákat kell bejelenteni...
Azt azért magyarázza már meg valaki, hogy a 2000 környékén kiépített közterület-figyelőt 24 órában (remélem) megfigyelők miért nem látnak soha semmit?
Állítólag a kocsielkötések és feltörések száma csökkent - de ha semminek sincs következménye, lesz ez még így se...

Kicsi Kacsa 2011.09.02. 20:58:00

@városjáró: bocsi, de miért a lakosoknak kell bejelenteni egy rohadó autót? Pláne, hogy már virít a szélvédőn pár mikulás csomag. A közteres, aki odabiggyesztette nem tudja jelenteni a főnökének? Nem ez lenne a kötelessége? Nem ezért kapja a fizuját? Megvárják, amíg a járókelőknek is szemet szúr?

Én ezt esküszöm nem értem.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.02. 21:39:05

Ha jóndulatú akarnék lenni, azt is mondhatnám, hogy több a tennivaló, mint a tenni tudó hivatalnok/felügyelő, ezért segíthetjük azzal az ügyek intéződését, hogy közérdekű bejelentéseket teszünk. De ez nem lenne igaz; önámítás volna csak. Az igazság az, hogy az általad (is) feltett jogos kérdésre választ csak a mindig mindent elkenő megmagyarázók próbáltak hazudni nekem - és önmaguknak. Mindig van ugyanis egy elfelejtett, de számonkérésnél könnyen elővehető poros passzus, ami a semmittevő felelősők időhúzását igazolhatja. Jól tudják, hogy mindenbe beleszarhatnak, ha akarnak, mert maguk írták úgy a szabályzókat, hogy megtehessék.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.02. 22:00:53

Itt circa két eset lehetséges:

1) Nem ismerik a tulajt, de megfizette őket.

2) Nem fizette meg őket, viszont nagyon is ismerik és inkább...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.02. 22:38:32

@Mormogi Papa:
"Azt azért magyarázza már meg valaki, hogy a 2000 környékén kiépített közterület-figyelőt 24 órában (remélem) megfigyelők miért nem látnak soha semmit?"

Azért, mert a kamerafigyelők a helyszini bírságot termelik a hálózatot felhasználva., és nem a közbiztonságot óvják.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.02. 22:48:13

"A panorámabuszos cégek már legalább a harmadik szezont húzták le úgy, hogy teljesen szabálytalanul parkolnak és közlekednek a városban"
- Ez így ebben a formában nem igaz, mert van amelyik komoly pénzeket fizet egy-egy megállóért.
Az Andrássy elején például pont egy ilyen hely van, a Hősök fele vezető oldalon.
Kb 3-4 BKV megállóban láttam felszerelve a városnéző busz tábláját, de mivel nem készültem erre a posztra, ezért nem tudom most, hogy melyek azok.

"A motorjaik a kieregetett füstből ítélve fél disznóért kaphatták zöldkártyáikat."
- Ide jó lett volna egy kép, ahol füstöl a busz, megjegyzem a levélírónak fingja sincs róla, hogy történik a zöldkártya vizsgálat.

Ettől függetlenül a városnéző buszok elszaporodása, úton útfélen megállása valós probléma, e nem fog rá JÓ szabályozás születni.

A Match szállítókhoz annyit hadd tegyek hozzá, hogy az árut ki kel vinni, a rakodás feltételeit meg biztosítani kell. És a feltétel nem abból áll, hogy békázza be akár két sarokról az árut, mert akkor kb két hét után ami még marad üzlet, az önbeszerző.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.02. 22:49:33

@Kicsi Kacsa:

Kb két hete a suli CBA között szgk-val (fater A6-ja) nem fértem el, úgy le volt parkolva

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.04. 15:54:01

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"A Match szállítókhoz annyit hadd tegyek hozzá, hogy az árut ki kel vinni, a rakodás feltételeit meg biztosítani kell."

Ja, ja... Ez is olyan tipikus cuclizmusból ránk maradt szemlélet, a "máséval verem a csalánt." Hogy nehommá' a melósnak dolgozni kelljen... Néhány európai (nem arról csak dumáló) városban egyszerűen megoldották ezt a kérdést. Áruszállítás éjjel van. S láss csodát: bár az éjszakai műszakra nyilván többletköltséget kérnek a szállítók, a dolog működik és nem is lett sokkal drágább. (Még tán olcsóbb is, mint nálunk, a boltok árcéduláit elnézve...) Nyáron meg mintha még örülnének is neki, hogy nem a hőségben kell cepekedni...

Mellesleg itt a rendes élelmiszerboltokkal nincsen probléma, még kijelölt rakodóhely is van (csak munkaidőben védett parkolószakasz !) a probléma ott kezdődik, mikor valaki maszek (drágább) boltot nyit, a kamionja hetekig előtte parkol (nem mozdul - hogy mit csinál, arról fingom sincsen) a szállítói meg beállnak második- harmadiknak, mert már a trolimegállóban is a hozzájuk jövő kocsik állnak... Egyszerre van itt a pék, a húsos, a tejtermékes - meg az intimbetétes-klopíros is :-P

A környéken meg a sok "ruha-nagyker" bolt elé úgy állnak, hogy az egyetlen (!) - mivel egyirányú, kétoldalt parkolós utcáról van szó - forgalmi sávot zárják le félórákra...

Hogy a térfigyelőn büntetnének is? Hát nem, dolgozott ismerős a ker. rkap. -nál - pedig csak büntetésekből fenntarthatnák magukat egyetlen sarok bevételéből... Ha jól választanák meg és következetesen minden szabálysértőt megbüntetnénak.
Szóval a térfigyelő nem a közlekedésrendészetnek melózik, sz@rik bele - ők a bűnügyisek... és nem keverik a dolgokat.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.04. 21:55:00

@Mormogi Papa:

Kaposvár volt az első, ahol a térfigyelővel elkezdtek pénzt szedni.

Bp-n az V.-ben is szednek.

Az éjjeli szállítás egy jó dolog, sajnos nem mindenhol lehetséges. És Éjjel is kellenek a rakodási helyek, amik az esetek 95%-ban le vannak parkolva.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.04. 22:17:13

Tudom, hogy hülyén hangzik, de vajon hogy megy ez a műveltebb (nyugati) országok nagyvárosaiban?

Én paraszti ésszel azt gondolnám, hogy ha mint hivatal kiadok egy adott területre vetítve X db iparengedélyt, akkor emellé ki kellene alakítsak Y számú rakodóhelyet is, amiket aztán Z évente felülvizsgálok, hogy beváltak-e? Ha pl egy park szélére odaengedek - és azttán terjeszkedni is hagyok - egy vendéglőt, akkor annak a kiszolgálási lehetőségét is biztosítanom kéne. Enélkül csak a kaparj kurta, neked is jut elv szabadul rá a városra. Mindez persze nem menti jelesül a Match-osokat, hiszen nekik épp van kijelölt helyük, mégsem azt veszik igénybe. De sok más boltost jól magára hagyott a felügyelet. Igaz ez a túristabuszosokra is. Jópofa, hogy a működési engedélyük simán kiadható anélkül, hogy egy mellékletben rögzítené aztán a szolgáltatási útvonalaikat, felszállóhelyeiket, műszaki kritériumaikat. Márpedig nem rögzítették. Vagy ha igen, akkor hibásan, vagy nem ellenőrzve.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.04. 22:30:05

@városjáró:

Jogos észrevétel.

Még egy kiegészítés:
Egyik Match-ba az árut minden reggel 4 örül hozzák, illetve néha 11 tájt jön egy másik autó, hetente egyszer reggel 9 körül van egy másik autó.

A rakodási helyükre a kieg tábla 14-20 óra között.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.05. 09:09:54

@városjáró: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A kiegészítések is jogosak - nem lehet mindenért a boltosokat hibáztatni. Viszont az ellenőrzés hiánya miatt sok a baj - pl. a troli útvonalán (Izabellea utca) rendszeresen másodiknak parkoló magán gépjárműveket, amik miatt a közlekedsé olyan gyakran befullad, miért nem lehet jó p.csánrúgni? Már a tulajdonost. Egy rendszeresen kirótt (és behajtott !) cca. 120 eFt-os bírság meggondolkodtatná őket, hogy szabad-e mások fejére sz@rni!

Ugyanez igaz arra a pasara, aki a korccsal kijön a házból, megáll a saját (!) kapujuk előtt, odasz@ratja az ebet és visszamegy... Nem azért, mert mozgáskorlátozott, hangsúlyozom, hanem mert egy kigyúrt izompacsirta és sz@rik mindenkire. Magára is, de ez most mellékes.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.05. 18:02:48

@Mormogi Papa:
"Egy rendszeresen kirótt (és behajtott !) cca. 120 eFt-os bírság "

Nem kell 120 ezer. Elég az 5-10 ezres bírság is, de azt MINDIG TŰZZEL VASSAL be kell szedni.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.05. 18:35:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A 120 szerintem is irreális. Még a 30 is. Az általad említett 5-10 valóban hatásos tudna lenni. Mert viszonylag könnyen kifizethető, viszont többszöri bukta esetén azért már visszatartó erővel bír. És nem elég a kamerék általi utólagos bünti, mert annak nincs elrettentő hatása a mindennapokban. Cetlizés kell, és figyelmfelhívó táblák.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.05. 18:58:08

Saját zöldemen megyek át a zebrán. Egy 300-as szériájú M... odagördül, rá a zebrára. Ránézek: egy fuxos ... (a Cenz liberós ura miatt törölve) ül a volánnál, rámnéz, és (feltehetőleg szépeket üvöltve, szerencsére a felhúzott ablak miatt nem hallom) az öklét rázza felém. A zöldem még fél percig él - mi baja?
No, az ilyeneknél ötezer forintos bírság szerintetek nevelő hatású??? Kac-kac...
Euróopai szintű bírság kellene - ajűánlanám a svéd módszert, ami a megbírságolt jövedelméhez méri a büntetés összegét, mert a helyszíni bírságot kirovó yard közvetlen kapcsolatban áll a helyi adóhatósággal interneten...
Persze az ilyenek biztosan nem fizetnek adót - idehaza biztos nem.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.05. 19:06:12

Egyébként támadt egy ötletem:
Amennyibe a bírság kerül... szerintem az ellenőrnek azonnal fel kellene ajánlania, persze hivatalos engedéllyel és felhatalmazással, hogy csekély többletköltség fejében bírság helyett vehet a delikvens egy 30 napos bérletet, és akkor egy hónapig nyugodtan közlekedhet...
Szerintem humánusabb megoldás lenne, talán még takarékosabb is... Mert az a + adminisztráció, a csekkek nyomtatása...
Még tán a fizetési morál is javulna a bliccelőknél :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.05. 20:44:59

Leginbkább annak a bírságnak az összege háborított fel (eddig nem fizettem, bérlettel járok - amíg bírom) amit azoknak kell befizetniük, akiknek van bérletük, csak otthon felejtették... És persze el kell kéredzkedniük a munkahelyükről, hogy munkaidőben az (nem lila) akácfánál bemutathassák...
Na, ez a szívás.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.05. 21:23:12

@Mormogi Papa: Ez az utólagos díj most 2000 Ft. Volt 2500.- is. Levitték - viszont évente max. 2x lejet bemutatni. Egyébként este 8-ig vannak nyitva - amire mondhatnánk azt is, hogy egész "ügyfélbarát" dolog. De mégsem az. Csepelalsóról ugyanis még este 8-kor is messze van Erzsébetváros. Igazándiból már rég közös ügyfélközpontot kellett volna nyitniuk a közlekedési cégeknek néhány nagyobb plázában. (Meg is üzenem Vitázinak, hát befogadja.)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.05. 21:41:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Eset: Gyerek elbotlik, feje vérzik, anyuka rohan vele orvosiránt és nem veszi észre, hogy a másik táskát kapta fel - nem azt, amibe tegnap a bérletet tette, mert akkor ügyintézni volt a tanulmányi osztályon... most meg a gyerekes táskát vette magához és valahogy éppen nem ez volt e legfontosabb sürgető szüksége...
Eltörölni? Lehet, de emberséges???

@városjáró: Lehet, h levitték - tán közfelháborodás miatt, mert a legutóbbi tacepaón bizony jóval magasabb összeget láttam, úgy rémlik... konkréten ennek minimum a dupláját.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.05. 21:57:51

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Minden utólagosan bemutató utas potenciális jövőbeli (hűséges) vevő - még akkor is, ha csakis a bemutatási akció kevéért vett bérletet. Így ráadásul többet is fizet összességében, mintha eleve lett volna bérlete (kényszerből megvett bérlet ára+bemutatási díj).

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.05. 22:10:52

@Mormogi Papa:

Eset: Gyerek elbotlik, feje vérzik, anyuka hívja a 112-t, mentő 5-10 percen belül helyszínen, már útközben ellátják, 20 percen belül kórházban vannak.

@városjáró:

Ezzel nem értek egyet.

orgyen 2011.09.06. 00:39:21

Az Óbuda irányába közlekedő 86-os buszokat rendre "hátra szorítják" a Clark Ádám téri megállóban. :S

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.06. 07:43:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Érdekes módon a legtöbb szülő nem így van ezzel. A nagyszülők se. Inkább viszi maga a szokott orvoshoz, mintsem kórházba adja.

Nem lehet mindent "iparilag" intézni. Egyébként egy nagyon konkrét esetet meséltem el.

Van másik esetem is. Egy nőnek ellopták az iratait, miközben a városban volt. Megpróbált hazajutni. Én akkor láttam, mikor ugyanazon a buszon (!) a második ellenőr is megtalálta - mutatta a csekket, hogy őt már megbírságolták, iratok nincsenek nála - csak egy neki címzett levél borítékja, de azt nem az állandó lakcímére küldték. Nyilván függ a dolog az ellenőr beleérző képességétől (empátia pl.) - de ennek nem volt, adott még egy csekket.
Igaz, egy magyarul érteni nem akarót futni hagytak (nem akkor), pedig fellökte az ellenőrt - igaz, hárman se tudták volna lefogni a - mondjuk - szenegáli pasast :-)
Magyar viszonylatban: van, akihez oda se mennek az ellenőrök... Nem hibáztatom őket, a törvényi védelem ilyenkor csekély vigasz - de a többi emberen megtorolni, az sem guilt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.06. 19:03:21

@városjáró:

Nagyon egyszerűen! Aki utazik, lyukaszt. Nem utólag bemutat. Ez a bemutatás egy hazai korcs dolog.

@Mormogi Papa:

Mi nem egy dologról beszélünk. Ha valakinek van ideje kényelmesen a villamossal orvoshoz menni, akkor nem akkora a baj, hogy ne lehessen a bérletet zsebre tenni.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.07. 08:08:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Tényleg nem egyről beszélünk. Te talán még sohasem voltál ilyen helyzetben - adj érte hálát akinek akarsz. Vannak olyan helyzetek, amikor az ember nem mérlegel, nem az az első prioritása, hogy nála van.e az iratos tárcája - inkább viszi a gyerek TB-kártyáját, de még az se biztos.
Nem pártolom a bliccelőket, lehessen kellőképpen szankcionálni őket - de azt a macerát, amit a cég adott esetben a bérletét rendszeresen megvásárló ügyféllel csinál, azt nem érzem jogosnak.

Ez nem "korcs dolog" és nem is hazai - Te talán még sohasem hibáztál életedben, de ezt nem várhatod el mindenkitől.

Egyébként ahányszor mentő megy el a közelemben, azt mormolom magamban: Érj oda idejében! - mert a mi esetünkben bizony az a több, mint fél óra, amíg kiértek, túl sok volt. Igaz, akkoriban nem volt még mobil se, és amíg az állomás alkalmazottjai megértették és hajlandók voltak telefonálni, no az még hozzáadódott. Volt az bő 40 perc is. Lehet, hogy ha hamarabb érkeztek volna, az se segít - akkoriban elég kevés mentőben volt újraélesztő berendezés. Mellesleg az utóbbi években (nem ilyen tragikus véggel, de ez nem rajtuk múlt) általában egy óránál több ideig tartott, míg a mentő kórházba ért a beteggel - ahol aztán adott esetben még órákig ültették, mielőtt foglalkoztak volna vele. Persze, van jó példám is - mindösszesen az elmúlt öt évben vagy nyolc esetben szorultunk mentőkre - nem kívánom senkinek.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.07. 08:15:17

Elnézést a személyes hangvételért - de az még hozzá tartozik, hogy nem a világ végén történt, hanem délelőtt a Keletiben... gyalogosan öt percnyire több kórház is van arra...
Harmadik szívroham, mondták később. Az első kettőt eltitkolhatta - én öt évig máshol tanultam, nem vettem észre semmit, de a többiek se.

Vehicular cyclist 2011.09.07. 18:36:25

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

1) Kétlem, hogy fizetnének a bringasávon parkolásért vagy a buszöbölért.

2) Elég sokan látják nap-mint-nap, és szagolják is, amit kibocsát némelyik panoráma busz. Műszer nélkül is látható, hogy semmiféle szabványnak nem felel meg kibocsátás.

3) A Match terítők öt méterrel nem képesek odébb állni, még amikor szabadon van hagyva a rakodóhely, akkor sem.

Azt hiszem te nem tudod, miről írsz.

Tíz kicsi indián 2012.04.14. 12:38:52

@városjáró: Nagyon jó példa erre az V. kerület főutcájának beharangozott Kecskeméti utca - Petőfi Sándor utca útvonal.
Miután szépen kipaterolták az autókat onnan, lettek sorompók, Demszky-karók.
Aztán most meg sírnak az ottani boltok, mert elmaradnak a vevők, (naná, nem fogok bebumlizni szombat este oda egy vacsorára), sírnak a lakók, hogy egyes maszekok nem vállalják a megbízást (naná, nem fog 2 óra munka után még 2 ótán keresztül parkolóhelyet is fizetni, vagy 6 sarokról cipelni a létra és szerszámosláda kombót).
Ami a legdurvább, hogy a Demszky-karók annyira leszűkítették az utat, hogy akármilyen fennforgás van, a 15-ös már nem is fér el, olyankor jön a nem kis kerülő, Kiskörút - József Attila utca útvonal.
süti beállítások módosítása