Napi BKV
2011. augusztus 17. írta: városjáró

Napi BKV

Tegnap délután a Lónyay utcában a 15-ös busz szélvédője mögött egy óriási uv-sárga P - vagyis PÓTLÓ - táblácskára lettem figyelmes. Néztem nagy szemekkel, hogy mivégre is, hiszen nem pótolt ez a busz semmifél más járatot.

Bentről szemügyre véve aztán láttam ám, hogy kézzel írt szöveg van a hátára írva.

Nagyjából így:

Tisztelt Kolléga!
Ez a tábla a BPI-338
(ha jól emlékszem) rendszámú busz szerves tartozéka.
Kérjük ne vedd ki, ne vidd el! Köszönjük!

Hát a mi sofőrünkre nem lehetett mondani hogy ne lett volna lojális, hiszen - mint látható volt - benthagyta simán. Hogy ezzel néminemű zavart okozott az utazókban? Az nem annyira számított neki (sem). Hiszen írásban kérték rá.

De kik? És leginkább miért?! 

MÁS

Az 5-ös Hév matricáin már soha az életben nem fogják átírni az "Árpád híd" megállónevet "Szentlélek térre"? A műnéni hetek óta már ez utóbbit duruzsolja az utasok fülébe, épp csak az állomás felirata és egyes szerelvények matricaszövegei maradtak régiek... Hadd lessen nagyot, aki ritkán - netán először - jár arra.

VÉGÜL

Egy egy kis színes a 3-as metró Nyugati pu. megállójából.
Utastájékoztatás 2011 augusztus:

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr393159862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.17. 21:41:06

Pótlóbusz:

Számomra úgy lenne logikus, ha a 15-ös meghosszabbítása pótolná a 2-24 villamost.
az is lehet, hogy a 15-ről szerelnek oda át kocsik.
Igazából fingom sincs.

A térképhez:
egy olyan nagy térkép ára már több évvel ezelőtt is 2000 Ft volt.
Cserélni évekig esélytelen.
Felülmatricázni is költség, mert oda kell menni egy embernek minden térképhez.
Persze ha nem hetente neveznénk át megállókat........

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.08.17. 22:04:53

A Lónyayban nem jöhet semmiféle 2/24-es pótló, mert az az ellenkező írány. (Egyébként az ottani pótlást csuklós ikarusok adják a Vágóhíd és a Boráros között - egy kis Dandár, Mester utcai kurflival.)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.08.19. 03:38:23

A matricákat - nini hogy pont mostanra - lecserélték. Épp csak a hang szólalt meg ma felettünk "Árpád híd következik" szöveggel. Hiába, nem lennénk Butapesten, ha minden klappolna :)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.19. 21:11:53

@városjáró: Igen kellemes élmény volt a 2/24-es pótlóval közlöködni egy hete, s ma ismét. Történt, hogy Ráckevére mentünk négyen csomagokkal, amiben egy hétre való ruhanemű lapult - vissza meg némi "gyarmatáru" a StwardLittle kínálattyábúl. Olcsó, viszont nagy és nehéz. Nekünk kettőnknek öt csomagunk volt, amit erre a két megállóra kellett feltuszkuláneum a (naná!) nem alacsonypadlós buszra. (összesen öt jármű, négy átszállás került így a programba...)
Igen jól esett volna valami egyértelmű, a mewgálló felé mutató nyíllal ellátott magyarázó tábla (3 megállónál tán nem olyan nagy költség) mert oda is, vissza is csak kóvályogtunk. Odafelé meg kellett várni, hogy a villamos elmenjen, hogy kiderüljön: a keresett ideiglenes megállóhely nem előrefelé van (a többi utas arra ment, valamelyik irodaház-förmedvénybe) - visszafelé meg találjuk ki, hogy a megálló a másik oldalon van...
Hogy egy csepp árnyék nélkül a tűző napon, az már csak természetes.
Na mind1, állítólag holnapra kész a sínek javítása. Hogy mit is miért kell javítani a pár éve átadott síneken - az már más tészta...
süti beállítások módosítása