Köszönjük!
2011. június 27. írta: városjáró

Köszönjük!


A Főkert Zrt. példás gyorsasággal reagált egy Dózsa György úti veszélyesen beteg fatörzzsel kapcsolatos áprilisi facebook-os bejelentésünkre. A korhadt törzset egy hét alatt eltávolították, melynek nagyon örültünk. Ám a fahely végleges burkolása mindezidáig váratott magára.

Örömmel számolhatunk be azonban róla, hogy pénteken megtörtént végre a hiányolt helyreállítás. A Főkert munkatársai a környéken alkalmazott díszkőburkolattal látták el az elkorhadt platánfa helyét, ezáltal egy megnövelt járdafelületet adtak vissza a Hősők tere környékén közlekedő gyalogosoknak. (Az adott útszakasz ennek ellenére sem maradt fa nélkül. Az eltávolított törzstől tíz lépésre található órisáplatán ugyanis továbbra is a helyén áll - remélhetőleg további hosszú éveken át. Akárcsak a járdaszegély mentén lévő akácok.)  

 


április


május


június

Üdvözöljük az intézkedést!

Reméljük hamarosan hírt adhatunk egy másik, többször bejelentett és megposztolt, ám mégis magárahagyott Bajcsy Zs. úti fahely leburkolásáról is. Addig is megpróbáljuk sorra venni Budapest kiszáradva hagyott további csonkjainak sorát is, leginkább új egyedek ültetése érdekében - de néhány esetben "csupán csak" a kulturált közterületi állapotok elérése érdekében. Mert fővárosunknak etéren sajnos van mit bepótolnia.


...évek óta már...

Köszönettel fogadjuk olvasóink segítségét is az elszáradt fák, magukra hagyott csonkok, nem beültetet fahelyek feltérképezéséhez! 
Címünk:
varosjaroblog@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr673017624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.06.27. 18:02:03

A vágás általában gyorsan megy. A telepítés ritka, mint a fehér holló. A néhai fák helyének eltűntetése valóban nem gyors, de nem is üdvözölhető ebben a formában.
Több kerületben tapasztaltam, hogy a megbízott "veszélyelhárítók" egyáltalán nem értettek a fákhoz, és "a biztonság kedvéért" az ép, agészséges fákat is kivágták. Vidéken meg a múlt évi viharok után vágott a helyi elektromos szolgáltató és a MÁV is - mindkettő úgy vélte: a kivágott fák elszállítása már nem rá tartozik :-(
Favágás terén némi észre is szükség lenne néha.

innovation 2011.06.27. 22:02:10

Nem betonozni kellett volna, hanem újratelepíteni, gyerekek! Beton van már ebben a városban elég...
Kivágott (eltört, eltűnt) fa helyére újat kérünk, nem betont (járólapot, burkolatot, stb.).

Köszönjük!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.06.27. 22:19:58

Alapvetően egyetértek azzal amit mondtok, de ezen a két említett helyszínen egy újraültetés szerintem nagyobb zavart okozna, mint amekkora betondzsungelesedést jelent a - kényszerű - leburokolásuk. Sokkal elfogadhatatlanabbnak tartom a nagy főútvonali fasorok (Andrássy, Hűvösvölgyi, budai rakpart) lyukacsosságát.

innovation 2011.06.28. 09:18:26

@városjáró: Nos, azok tényleg rosszak. De nem egy 23452 m átmérőjű nemtom milyen platánra gondoltam, de lehet ésszerűen is fásítani - és vigyázni rá. Szóval ez csak akarat kérdése lenne.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.06.28. 18:12:45

@innovation: Igaz, nagyon igaz. A "vigyázni rá" itt a bibi. Ahogyan a játszóterek esetében is: elkészülni még csak elkészülnek valahogy, aztán a t. hatóság elégedetten dörzsölgeti a kezét, hátradől a foteljában - és ennyi.
Aztán három év múlva már csak roncsok vannak a tett helyszínén…
Az az egyetlen Zöld Marci játszótér, ami valóban más, mint a többi, és nemrégen felújították - az a kivétel. Sajnos.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2011.07.02. 00:34:18

a bajcsyn tényleg marhára útban volt az a bokor vagy fa ami ott állt. sajnos van ilyen, hogy egyszerűen balesetveszélyes, és nem lehet megtartani. az óriásplatán is konkrétan a járda közepén állt. ettől persze kijjebb lehetett volna pótolni.

de a növendékfák sanyarú sorsáról is lehetne ám oldalakat teleírni, mert sokan nem elég érettek rá, hogy ne tegyék őket tönkre :(

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.07.04. 13:47:08

Főkertnél bajcsyügyben nyammognak még egy kicsit a semmin:

"Tisztelt Városjáró Blog!
Felvettük a kapcsolatot az érintett szervezetekkel (pl: Főváros, biciklisták), várjuk az ő hivatalos véleményüket is a szóban forgó üres fahellyel kapcsolatban. Elnézését kérjük, hogy még nem született rá végleges döntés. Természetesen, ahogy megkapjuk az állásfoglalásokat, tájékoztatni fogjuk a fejleményekről."

Mire számítanak vajon? Hogy a bringások fát akarnak majd az útjukba?! Ostobák!
süti beállítások módosítása