Lokális kiskirályok a nagykirályság ellen?
2011. június 24. írta: városjáró

Lokális kiskirályok a nagykirályság ellen?

 

Öt hónappal ezelőtt blogunk segítségért fordult a XII. kerüli Polgármesteri Hivatalhoz, a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, illetve a Főpolgármesteri Hivatalhoz a Szt. János kórház mellett futó Diós árok páratlan oldalán tapasztalható balkanizálódott parkolási rendszer felülvizsagálata, valamint az onnan nem messze fekvő hurokvégállomás tövében meghonosodott illegális autóbehajtás megszüntetése érdekében.

 
tárva nyitva

A megkeresett hivatalok közül egyedül a Fővárostól érkezett válasz. Március 4-én kelt levelükben Pásti Imre arról adott tájékoztatást, hogy miután hivataluk az NKH-tól és a Főkerttől is értesült a bejelentésekről, a megoldás érdekében 2011. február közepén továbbították azt a XII. kerületi Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Irodájának - mivel a jelzett utak tulajdonosa és kezelője egyaránt a hegyvidéki önkormányzat, és az ott üzemeltett fizetőparkolás is az ő megbízásuk alapján történik.


blokk

A hegyvidéki kollégáknak küldött februári levelében a Főváros kérést fogalmazott meg a Városmajori behajtást korábban megakadályozó pollersor hiányzó elemének pótlására, valamint a Diós árok gyalogosközlekedését napi szinten akadályozó parkolási mód felszámolására. Megállapításra került, hogy a parkolást szabályozó vas korlátsor korszerűtlen és elhanyagolt, ezért a Főváros javaslatot tett a XII. kerület felé annak teljes U-korlátos cseréjére - a kórház kerítésétől számított 2 méter távolságban. Kezdeményezték továbbá a helyszín halszálkás rendszerű parkolásának kezdetét és végét jelző útburkolati jelek felfestését is.

Ennek idestova 4 és fél hónapja. A Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal azonban mindezidáig nem tett semmifajta lépést a probléma megoldására. Így a Főváros által is igazolt hanyag és zavaró állapot azóta is fennáll, él és virul.

Blogunk megkísérel ismét pontot tenni az - egyébként alapvetően egyáltalán nem bonyolult, csak szándékosan bonyolulttá tett - ügy végére. Ezért újra megkeressük a XII. kerületi Polgármesteri Hivatalt, valahol ugyanis homok kerülhetet a gépezetbe, amit nem szerencsés annyiban hagyni.

A fejleményekről természetesen beszámolunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr403007270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.06.29. 20:08:13

Válasz érkezett a XII. ker. Városgazdálkodási Irodától. Időzavarban vannak - a prioritásokban nem egy pollerpótlás és egy felfestés áll az első helyeken. Hogy akkor hányadikon is áll, arról nem érkezett válasz.
Legfeljebb remélhetjük, hogy ami késik (immáron hatodik hónapja), az nem múlik.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.06.29. 21:53:50

Hmmm... el kellene valahogy intézni, hogy az Iroda valamellik fő-korifeusának lett légyen dolga arrafelé - gyalog...
Mindjárt változna a prioritás ;-P
süti beállítások módosítása