Végállomás kiszállás - avagy dagonya a majorban
2011. január 18. írta: városjáró

Végállomás kiszállás - avagy dagonya a majorban


Érdekes közterülethasználat folyik a Városmajor északi szegletében. Az egy dolog, hogy a Majorka téli szezonra létesített sátra napjainkra fix fémbódévá bővült, a nagyobb baj az, hogy a vendéglátóegységhez érkező áruszállítók rendre a Városmajor utca mentén álló (nemrég örvendetes módon felújított) WC mögötti földsávon hajtanak be. Széttaposva ezáltal földet, füvet, fatöveket, az egyébént gépjárműforgalom elől elzárt(!) zöldfelületen. 
Ezen illegális behajtással ráadásul nincsenek is egyedül. Az 59-es villamos végállomásánál dolgozók ugyancsak így tesznek. Szinte napi rendszerességgel beparkolják az eredetileg elzárt zöldterületet. Az eredmény: állandó sár, dagonya, törött fakorlát - szlöm.
Korábban több autó is borzolta a majorszéli kedélyeket, amikor a néhai Csibe-megálló bodegája elé parkolgattak be hosszútávra - nehezítve a gyalogosközlekedést. A csirkefaloda megszüntével ez utóbbi akadály ugyan megszünt, de a János kórház térségének állapota vajmi keveset javult. Ez részben közlekedésszervezési, de nagyrészt inkább környezetrendezési és -ellenőrzési okokra vezethető vissza. A gyalogosközlekedés megfelelő koordinálásával mindenesetre itt is adós még a város- és kerületvezetés.


var.jpg
Kérdésünk: MIÉRT? Miért így?

Változnak persze az idők. Ha - az egyébként nem véletlenségből autómentesített - területre időnként mégis szükségessé vált a behajtás, hát legyen. Csak ne így!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr562591248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2011.01.18. 17:20:27

A csúcsot a nemrégiben bezárt (visszajáróval átvágó) Csibemegálló vendéglátóipari egység tartja. Oda egy fehér BMW is ezen az útvonalon jött be, balra fordulva az 59-es villamos után a járdán jutott el a Csibemegállóig.

Szintén sűrűn megfordulnak erre a Fogasnál működő Pizzázó motorosfutárjai, akik a gyalogkerékpáron küzdik le sokszor a
Fogaskerekű-János Kórház megállót.

A városmajor megállónál pedig 3 autójuk is elállja néha az utat, úgy hogy nem lehet bejutni a Fogaskerekűhöz.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.18. 21:55:45

Javaslatom a következő: az ilyen behajtás - parkolás járjon (egyazon környék esetén) egyre meredekebben emelkedő bírságokkal - a rendőrség részéről. Az ötödik esetben a jogosítvány végleges bevonásával és a jármű elkobzásával.
A törvénnyé emelés után már csak egy becsületes, következetes rendőrség kéne...

Ophélie 2011.01.25. 14:47:29

mondom a megoldást: 0680 220220 v 0680 330330, cimet bemondod, mar kuldik is a csekkes embert

lyken 2011.01.28. 09:44:44

@Ophélie: Senki nem fog telefonálni. Egyszerűbb itt panaszkodni és ezzel letudni.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.01.28. 15:16:09

@lyken: Én az email híve vagyok. És ezzel a bejelentési eszközzel éltem is. Más kérdés, hogy ezidáig egyik megkeresett fél sem reagált még. Ha te netán betelefonálsz nekik, megköszönöm. Csak arra kérlek, írd meg ide is, hogy mit sikerült intézned.

lyken 2011.02.02. 21:36:20

@városjáró: Köszönöm, de nekem egy ilyen bejelentés már nemzetközi hívás lenne, mivel 10+ év adózás után úgy be kellett látnom, hogy Magyarországon élni, adót fizetni és egyáltalán létezni -- egyszerűen kilátástalan.
Fent leírtak ingyenes zöld számok, tehát bárki telefonálhat aki a helyszínen _tapasztalja_ a problémát.
Múltkor Budapesten menetközben hívtam a rendőrséget a kocsiból, mivel kanyar után egy kamionról az út közepére borult fél raklap betonfalazó. Nem fájt semmibe a telefon. 20 perc alatt kint volt az FKF takarítani és a rendőrök is ott teremtek perceken belül, hogy tereljenek, meg hogy a kamionos után eredjenek a gondját viselni. Tudom, hogy sokszor problémásabb, hogy te leszel a tanú, de könyörgöm. Legyünk már felelősek a környezetünk iránt és a környezetünkért.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.02.03. 00:10:11

@lyken: Ebből is látszik, hogy egyáltalán nem tudod, kinek is címezted a szösszenetet. Éppen Városjáró szokott utánamenni a dolgoknak - mások helyett, akiknek a pofája ugyan óriási, de semmit se tesznek. Ez emilt pedig azért preferálja, mert annak valami NYOMA MARAD. ELVBEN VÁLASZT KÉNE KAPNIA 30 NAPON BELÜL, VAGY MI.
Aki viszont külföldről osztja az észt - hát... főként így, hogy "belátta, hogy.." a haza az nem más, csak cifra szó, esetleg rézpityke a dolmányon. Kösz...

The Fireman 2011.02.09. 08:29:17

Ugyanez a helyzet a Fogaskerekű Vasút végállomásánál, csak ott nincs dagonya. A zebrán és a villamosvágányokon keresztül hajtanak oda a lángosos, vagy pizzázó, vagy micsoda kifutói.
süti beállítások módosítása