Se-Ma-For
2010. március 26. írta: városjáró

Se-Ma-For

A múlt héten közzétett táblapótlási bejelentésünk befutott a BKV megfelelő osztályára. Melynek eredményeként örömmel mondhatjuk, hogy megtörténtek a cserék/pótlások.

A hiányzó szemafor alakú nosztalgiatáblák a javaslatunkban szereplő Földalatti-pótló/Éjszakai megállókból áthelyezésre kerülhettek a Hősök teréhez és a Bajza utcához. Az ezáltal megüresedő helyekre pedig - ideiglenesen - hagyományos KRESZ táblákat szereltek fel. A raktárkészlet feltőltését követően természetesen ezeket is nosztalgiatáblákkal váltja majd fel a BKV. Köszönjük!



Szemaforok régi fényükben

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr861870377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koto 2010.03.26. 21:31:05

Gratulálok. És még mennyi ilyen kis apróság van ami kis befektetéssel, nagy változást eredményezne.
Ilyen például a földalatti megállók felszíni állapota. Én már elképzeltem, ahogy önkéntesek és az önkormányzat együttműködésével megszépülnének (szerintem egy egyszerű festés is sokat dobna rajtuk), csak nem tudom, hogy kéne ennek neki fogni.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.26. 21:38:49

Nagyszerű, van eredmény!
Csak így tovább, kedves VJ !

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.26. 21:48:42

Javasolt téma (most, hogy a Podmaniczky - Izabella sarkon a trolimegálló előtt tél eleje óta ásítozó méter mély lyukat végre betömték) a Ferdinánd-hídra vezető feljáró két oldalán
1. szemétkupacok, hajléktalantanya megszűntetése (a burjánzó bokrok egy részét megszűntették, ez is valami);
2. az un. kutyafuttató kitakarítása (állítólag az ÁNTSz erre fél éves kötelezettséget ír elő - de a kutyagumik között több éves is akad) és
3. a két oldalon lévő un. játszóterek áthelyezése valami normális helyre - bár gyerekek helyett inkább tinik használják esténként jelenleg. Talán ha nem ott állna, ahol a zöld jelzésre várakozó gépkocsik fél méterről ontják a benzinfüstöt... A két terület aránya (kutyafuttató vs. gyermekjátszótér) is sokat elárul a kerület vezetésének preferenciáiról...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.26. 21:59:08

@Mormogi Papa: Köszi a tippet!
Az a terület kutyafuttatónak még hagyján, de játszótérnek egy vicc. Egy rémvicc. Időnként tényleg jön egy-két potentát és látványosan csinálja a semmit, de aztán marad minden ahogy van. De ez törvényszerű, mert ez egy nagyon elszart helyszín.
www.helyitema.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=27848&Itemid=56
Ezt átVerókék még akkor erőltették, amikor a Benczúr kertért folyt a harc (amit valami szakszervezeti fickó kiprivatizélt, aztán a kerület hosszú évek után visszaperelt tőle).

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.26. 22:12:42

@városjáró: Igen, olvastam ezt a cikket megjelentekor. Kellőképpen meg is rökönyödtem - azon az édesanyán, aki ezt írta:
"– Ez (a játszótér)van hozzánk legközelebb – mondta –, de sajnos nem hagyhatom magára a gyereket, mert legurul a játszótéri eszközökről, vagy átesik rajtuk."
Ismerem a játszóteret és felszerelését - nosza, megnéztem még egyszer. Hát egy akkora gyereket, aki átesek rajta nem is szabad magára hagyni! A T. mama ne azért menjen a játszótérre, hogy leadja a "kölkét" a ruhatárba! Kétszeres gyakorló nagypapaként én sem teszem.
Egyébként meg egy sarokra talál kicsiknek való játszóteret, ami jobb levegőn van, igaz, már a hetedik kerületben...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.26. 23:37:36

Igen! :)
Kép hijján először a Nu, págágyí-ből akartam betenni a Trolis jelenetet
junet.biz.msk.ru/ForLJ/2006/np05_04.jpg
aztán eszembe jutott ez a régi feliratkép a lengyel mesék végéről. Így lett ez a cím.
süti beállítások módosítása