Szegélyharc és Nessie
2010. március 20. írta: városjáró

Szegélyharc és Nessie

Újabb példája annak, miért hiszem egyre jobban, hogy ezt a várost a "csak dolgozni ne kelljen" megmagyarázók uralják.

 

Nem rég csatornázást végeztek az Andrássy út szervízútján, aminek során a mukagépekkel szétzúzták a kivitelezők az egyik útkereszteződésnél a szegélyköveket. Noproblem - gondoltam -, majd kijavítják mielőtt levonulnak. Eltelt pár nap, minden jel szerint levonultak. A terelőtáblákat leszedték, az úttestet visszadták a forgalomnak. A gépeik eltüntek a helyszínről. Ám a kifordult szegélyekkel épp hogy csak gányoltak valamit, ráadásul azt sem mindegyik sérülésnél.

Írtam gyorsan egy kérést a Fővárosnak(!), hogy így ne vegyék át a kivitelezőtől a területet. Válaszként megküldtek nekem egy levélmásolatot, melyben felkérik az FKF Zrt-t, hogy az érvényesítse a beruházón a javítást. Megnyugodtam, hogy sínen van az ügy.

Erre ma felhív egy pasas az FKF-től és közli, hogy nem érti ezt egész levelelezést, mert az út még nincs is átadva, és addig még úgyis bármi lehetséges. Akár még a hibát is kijavíthatják a kivitelezők - már ha az valóban létezik. Kérdem az ürgétől, hogy miért engem hív, amikor én a Fővárossal leveleztem? Mondja, hogy azért hogy tájékoztasson róla, hogy ők addig nem lépnek, amíg át nem lesz adva a terület. Mondom neki, hogy ember, addig kéne megcsináltatni, amíg még nincs átadva, nem? Mire ő: Majd akkor térjünk vissza rá, ha tényleg nem javítják ki! Különben is nekik csak onnantól van kompetenciájuk, amikortól átadták. Itt elvitáztunk kicsit arról, hogy ezt a "jogszabályi átadást" nekem, mint utca emberének honnan a fenéből is kéne napra pontosan felismernem - végül rákérdeztem, hogy az átadás után már nekik kell-e majd kijavítani a sérülést? Mondta, hogy onnantól igen.

Ekkor durrant el az agyam és küldtem el kvázi a picsába a mukit. Ő persze meg volt sértve és nem értette hogy én mit nem értek....

A szegély meg csak várja, hogy még azelőtt kijavítsák, hogy kiderül, milyen mélyen is élt a sosemlétezett Loch Ness-i szörny...

 

U P D A T E!
Folyó hó 26-án délelőtt megcsinálták az inkriminált szegélyeket.
Így az ügy rendeződött. Valószínűleg felsőbb utasítás eredményeképp.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr181853058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cvx59 2010.03.20. 21:47:12

„Ekkor durrant el az agyam és küldtem el kvázi a picsába a mukit. Ő persze meg volt sértve és nem értette hogy én mit nem értek....”
Javallom neked, ha már hazudozol össze vissza, akkor legalább írni tanulj meg Te bunkó.
Ismerem a „mukit” Ö hívta fel rád a figyelmem.
Elmondta, hogy tájékoztatva lettél te faszkalap, arról. hogy (a ,hogy előtt minden esetben tégy vesszőt) mi az ábra. Azt pedig kétlem, hogy akár csak kvázi is elküldted volna a picsába. Ha egyáltalán meg merted volna tenni, két dolgos kezével kibaszta volna, a szemedet erre mérget vehetsz.
Elolvastam a többi baromságodat is és bizony te egy orbitális barom vagy.
Magam is hasonló munkakörben dolgozom (Szerencsére nem Bp-n. Máshol az egy főre jutó ilyen görények száma jelentősen alatta marad a Budapestinek.) és nem egyszer én is felhívom a delikvenst azért, hogy szóban tájékoztassam mielőtt a bevett bürokratikus szabályoknak megfelelően írásban is kimegy a válasz. Pont azért, hogy a hozzád hasonló grafomániás barmok feleslegesen ne firkáljanak.
De igazából nem is téged hibáztatlak, hanem anyádat, hogy nem vetetett el még időben.
Csak, hogy okulj!
Elküldöd a panaszod (opcionális) keresd ki a szótárból, hogy mit is jelent.
Megérkezik a címzetthez.
Iktatják.
Erre reagál valamilyen formában szintén opcionális.
A főnökei láttamozzák (megnézik, hogy nem küld e el a picsába és, hogy megfelelő e a tartalom, majd aláírva elküldik)
Végre kézhez kapod.
Amennyiben egy agytekervénynél több van a fejedben talán fel is fogod, hogy mit írtak neked.
Ennyit a bejelent6ésről.

Nézzük a jogosultságokat.
Ajánlom a figyelmedbe az 1988-as 1-es törvényt, mely egyértelműen leírja a jogosultságokat, illetve a kötelezettségeket.
Általában az közterületeken folytatott munkálatokra az érintett Önkormányzatok (a tulajdonosok) adják ki a munkakezdési engedélyeket. A vállalkozó az építés ideje alatt felel a munkaterületen mindenért. A településeken az üzemeltetőnek csak a műszaki átadás után van felelőssége illetve kötelezettsége. Befolyással nem bír a kivitelező felé, hiszen nem áll vele jogviszonyban.
Cimborám valószínűleg ezt mondhatta el neked Te kretén.
Mielőtt firkálni kezdenél tájékozódj Te paraszt.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.20. 22:47:03

@cvx59:
Egyfelől örülök, hogy - még ha elmebeteg módjára is - de bejelentkeztél a blogomba. Másfelől őszinte szánakozással látom, hogy ennyire lehatárolt képességű egyének kezében van a város/ország, mint amilyennek te itt és most egyértelműen bemutattad magad. De spongyát rá. Majd lenyuxol (vagy elvisz a szíved).

Nos, ha olvasni is tudnál, nem csak fröcsögni (vagy csak megértetted volna a kollégád elé került fővárosi levelet), akkor láthatnád hogy én baromira nem az FKF-et hibáztattam - sőt még csak a kerületet vagy a Fővárost sem -, hanem a hanyag kivitelezőt. Ennek kapcsán írtam a kérésemet a 6. kerületnek és a Fővárosnak.

Érted? Tehát nem a kollégádnak(neked?), hanem a KE-RÜ-LET-NEK és a FŐ-VÁ-ROS-NAK.

Mit tehetek én róla, hogy az Út-Műtárgy Alosztálytól hozzátok továbbították a levelet, és az abból fakadó intézkedési kérést?!

A kollégád, akivel volt szerencsétlenségem beszélni, ugyanúgy nem értette az egészet, ahogyan te sem. És ő is a szavakon kezdett el lovagolni, mint te a vesszőkön... Beszélt nekem az út átadás jogi hátteréről - ahogyan te a ’88-as törvényről - és nem fogta fel - ahogy te sem - hogy mindehhez nekem, mint civil bejelentőnek, semmi közöm sincs!!! És tudnom sem kell az esetleges belső hierarchia zavaros útvesztőiéről.
A civil állampolgár ugyanis nem jogszabályokkal a hóna alatt lófrál, hanem örül, ha a sok tenniképtelen csinovnyik között nagy nehezen megtalálja azt, akinél legalább elkezdenie érdemes lehet a közügyek intézését.
A kollegád (akiről továbbra sem tudom, hogy mit is akart tőlem valójában) azzal nyitott, hogy értetlenkedett amiért az FKF-et zaklatom. Aztán azzal folytatta, hogy milyen okoknál fogva nincs köze se neki, se a cégének az egészhez. Azután mentegetni kezdte a Fővárost - aki neki továbbküldte a bejelentésem -, hogy 20 ezer munka van egy évben (vagy hónapban, vagy napban, vagy órában - leszarom). Így nem lehet minden munkát naprakészen fejben tratani... Mondtam neki, hogy egyfelől nagyon is lehetne, másfelől ehhez nekem mint utcai bejelentőnek nincs közöm. Engem csak az érint, hogy egy elbaszott járdát tegyenek helyre, mielőtt mindenki nagyszakértve elfeledkezik róla.
Ekkor kezdett a kollégád(vagy te magad?) tovább magyarázni nekem arról, hogy a helyszín még nincs átadva, (kioktatva többek között arról, hogy a "jelzóbója" mint szakszó nem az FKF szóhasználatának eleme, hanem a hajózásiaké). Itt láttam be hogy nem én vagyok akinek elgurult a gyógyszere, és pár kurta szó után befejeztem vele a beszélgetést.

Nem várom el, hogy a kollégád(vagy te magad?) egyik napról a másikra megvilágosuljon. Csupán annyit kívánnék őszinte szeretettel mindkettőtöknek, hogy a felpaprikázódást leküzdve visszatérjen a szövegértési képességetek, és elolvasva újra a FŐVÁROS-tól az FKF-hez érkezett levelet, annak válaszoljon a kollágád(vagy te magad?), akinek válaszolnia érdemes.

Remélem, értjük egymást kedves cvx59!

cvx59 2010.03.21. 13:04:46

Némi pontosítás.

Nem kollégám, ismerősöm.

Az, hogy Ö nem akart írni neked azaz Ö baja.

Én sem azért írtam neked, mert ez az eset szóba jött, hanem azért mert elolvastam a többi hülyeségedet. Sajnálatos, hogy nincs számodra jobb elfoglaltság, mint másokkal szórakozni.

Magam részéről lezárom a dolgot, mivel reménytelen eset vagy!

Részemről ennyi.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.21. 13:39:52

Nem, nem barátom. Kóstolgattál, és bebuktad. És még ahhoz is gyengének bizonyultál, hogy mindezt beismerd. Nem az én szégyenem...

Moszkvicsslusszkulllcs 2010.03.22. 12:16:41

Örömmel tájékoztatom Városjáró kollégát, hogy igaza van. Ezzel párhuzamosan sajnáélattal kell közölnöm cvx59 fórumozóval, hogy hozzászólása valótlanságokat tartalmaz.
Az Út-műtárgy Alosztály és az FKF Zrt. tevékenységi körébe beletartozik a közterületi munkák folyamatos ellenőrzése. Csak az egy másik csoport (útellenőri csoport), legalább három szobával arrébb székelnek mint a telefonáló főkefés kolléga, aki egy másik csoportban dolgozik.... (Ha az akire tippelek (T.M.), akkor ő már 25 éve van a cégnél, illene tudnia...)

A levél megírása és a levélíró felhívása egyaránt, egyértelműen jószándékú kezdeményezés (bár lehet hogy belső szabályozás kényszeríti erre), sajnálom hogy kölcsönös félreértés miatt meddővé vált a telefonbeszélgetés.

Városjárót további bejelentésekre bíztatom.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.22. 12:51:42

@Moszkvicsslusszkulllcs:
Nagyon köszönöm!!! Isten látja lelkem, nem a kötözködés vezérel közügyekben történő bejelentéseim megírásakor. Csupán szeretném megőrizni - és megőriztetni - Budapest élhetőségének minőségét.

kispista 2010.03.27. 17:32:17

"Azt pedig kétlem, hogy akár csak kvázi is elküldted volna a picsába. Ha egyáltalán meg merted volna tenni, két dolgos kezével kibaszta volna, a szemedet erre mérget vehetsz."

"De igazából nem is téged hibáztatlak, hanem anyádat, hogy nem vetetett el még időben."

Ilyen kedves közalkalmazottaink vannak?
Ügyfelekkel is így beszélsz?

A vessző helye a "szemedet" szó után van, és nem a "volna" után! Ha már helyesíráson lovagolsz!

kispista 2010.03.27. 17:36:10

@cvx59:
"
Ajánlom a figyelmedbe az 1988-as 1-es törvényt, mely egyértelműen leírja a jogosultságokat, illetve a kötelezettségeket. "
Köztisztviselőként dolgozol, de még azt sem tudod, hogy a törvények számát római betűkkel írják!

"Nem kollégám, ismerősöm."
Hát persze, "ismerősöd"! Beismerhetnéd hogy te vagy az!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.27. 19:54:23

@kispista:
Tartozom egy közleménnyel: Péntek délelőtt megcsinálták az inkriminált szegélyeket. Így (cvx-ék kétségbeesett pattintási kisérletének ellenére) az ügy rendeződött. Valószínűleg felsőbb utasítás eredményeképp. Minden jó, ha vége jó! Persze sokkal európaibb lett volna, ha már az eleje is jó lett volna...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.28. 18:14:45

@városjáró: Jelen poszt legelső mondatában olyan precízen leírtad az adott tipust, hogy le a kalappal! (nem azzal, amit cövokszék emlegettek :-)

Csak így tovább !!! Gratulálok!
süti beállítások módosítása