Pesti Broadway - kihaénnem drosztolók
2009. június 11. írta: városjáró

Pesti Broadway - kihaénnem drosztolók


Vehicular olvtárs megpróbált utánajárni az alábbi belvárosi visszásságnak. Levelét megküldte a kerületi és a fővárosi közterületfelügyeletnek, a BKV-nak, valamint a Terézvárosi Polgármesteri Hivatalnak is.
Kiváncsian várjuk, ki mit vetít majd... Illetve, hogy ki lépi meg végre az első hatékony ellenlépést az önérdekű taxishiúzok ellen. Az óra elindult!

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A mellékelt képek azt mutatják, hogy a taxisok illegális drosztnak használják a Nagymező utcát. Ezt egy joghézag, de leginkább a hatóságok elnéző magatartása teszi számukra lehetővé.

Tábla BKV és taxi behajtását engedélyezi, de elmulasztottak kitenni egy megállni tilos táblát. Így taxik álló nap elfoglalják az utca egyik felét. Emiatt a trolik, amelyek egyszerre érkeznek egymással szemben vagy az áthaladó taxikkal, és a nem kevés számú engedély nélkül áthajtókkal – köztük DT rendszámúakkal is, rendszeresen pl. egy Volvo, amelyik a Szabadság téren szokott illegálisan járdán parkolni – várni kényszerülnek a taxik mögött az áthaladásra. Sok áruszállító is illegálisan behajt és ott rakodik.

El kellene érni, hogy hagyjanak fel az útszakasz drosztként való használatával, akár egy megállni tilos tábla kihelyezésével, de legfőképpen a szabályok betartásának ellenőrzéssel.

Üdvözlettel:
Vehicular
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr411178353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.06.11. 18:55:36

ilyet játszott a criticalmass is elég keményen az alkotmány utcában, de semmi nem történt, amíg be nem segített pásztor tibor 5ker képviselő

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.06.11. 20:53:25

Az egész utca úgy rossz, ahogy van: nagy hiba volt ezt a szakaszt lezárni az autósok elől, a fél Terézváros vált megközelíthetetlenné. Emellett meg teljesen felesleges is: a legtöbb autós ugyanúgy használja, mint eddig. A tervezés pedig enyhén szólva félresikerült: két troli nem fér el egymás mellett (nemcsak a taxik miatt)a parkolásgátló izék balesetveszélyesek, a szökőkút/mauzóleum ronda...

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.06.12. 09:59:58

A probléma eleve ott kezdődik, hogy nem csak ezeknél az eseteknél, de szinte semmilyen szabályszegésnél behunyja a szemét a rendőrség/közterület-felügyelet. Még akkor sincsenek sehol, amikor egy busz nem fér el az elakadásjelzős urbánus agrárgazdászoktól (értsd: városi parasztoktól), vagy nem lehet elférni a gyalogosoknak a járdán parkolóktól, vagy amikor a piroson áthajtanak, stb.
És azért abban egyet érthetünk, hogy a taxisok a legalja népség, tisztelet a szabályerősítő kivételnek (közöttük is vannak jófejek, böcsületesek, csak ez ritka).

Káposztakukac 2009.06.13. 12:51:20

@Tichamér:látszik, hogy nem közlekedsz autóval a városban. a közterületesek főleg belvárosban azonnal lecsapnak és végig kerékbilincsezik meg csekkezik azokat, akik akár csak a megengedettnél 10 centivel beljebb álltak a járdára.

poccos 2009.06.15. 20:19:15

Nem csak ez a furcsaság ezen a környéken. Ha elmentek este az Opera mellé ott látni, hogy ha kell, éjszaka is kiteszik a kerékbilincset. A Jókai téren levő két mozgássérült parkolóról már nem is beszélve. Érdekes módon ott lehet büntetni, de a többieket és nem csak a taxisokat, akik megállnak a Nagymező utcában azokat már nem.

Lámpaoltó 2009.06.18. 00:17:33

hajrá, városjáró, intézd el a gazokat :D

Vehicular cyclist 2009.09.03. 23:57:59

@városjáró: Még nem, de már van szóbeli ígéret....

Vehicular cyclist 2009.10.02. 20:21:44

@városjáró:
Na úgy tűnik, hogy a Mikroszkóp szinpad felőli oldalra kitették a megállni tilos táblát, ami a joghézagot kezeli. A taxik egyelőre el is tűntek, bár a Miami rendszámos fekete Merci hobby parkajáró, amelyik eddig a Hajós utca sétáló részén parkolt illegálisan - de onnan elzavarták, és újabban már nem áll oda - ma, délután beállt a terasz mellé a taxik korábbi helyére. Kihívtam a köztereseket, remélem innen is elküldték. Utálom az ilyeneket, akik az adócsalás mellé még a parkolási díjat és a büntetést is kijátsszák a külföldi rendszámmal. Szívesen csinálok egy angol nyelvű template-t a hatóságoknak, hogy kiszámlázzák a bejegyzés szerinti országnak a büntetést. Az adóhivatal is jobban odafigyelhetne...
süti beállítások módosítása