1 év
2009. január 15. írta: városjáró

1 év

Kérem tisztelettel, ma 1 éves a Városjáró Blog!

Ez alatt az egy év alatt számos furcsaságra, visszásságra, buherára vagy épp agyonhallgatásra próbáltam felhívni a Budapes-féltő olvasók figyelmét - és persze a tágabb közvélemény figyelmét is.

Sajnos az esetek nagy részében pusztába kiáltott szavak maradtak észrevételeim. A megszólított közüzemi szolgáltatók, önkormányzatok és egyéb hivatalok ugyanis a bejelentéseim, cikkeim, rákérdezéseim ellenére továbbra is ugyanolyan "szakértelemmel" és "odafigyeléssel" végezték - és végzik ma is - silány kis munkájukat, mint tették azt 365 nappal azelőtt. A legkevésbé sem izgatva magukat azon, hogy egyre többek és többek figyelik őket, és tartják számon munkásságukat - nem feltétlenül a megelégedettség örömtüzeitől fűtve.

S hogy ettől szomorúbbá vált-e városjáró énem? Egyfelől igen - mert naivan hinni akartam a nyilvánosság gyógyító erejében -, másfelől azonban nem. Mivel Budapesttel foglalkozó, bő másfél évtizedes hobbi-foglalatoskodásom alatt rég rájöttem már, hogy ezen az 525 km2-es földszelvényen szarnak-bajnak sosincs gazdája.

S hogy mi vígasztal? Hogy tudom, hogy legalább már ők is tudják, hogy mi is tudjuk. És ha nem is akkora elánnal, mint egykoron, de időről-időre számonkérjük rajtuk ésszerúségtől mentes, felelősségvállalástól mentes, következményektől mentes, demoralizáló ténykedésüket.

kép forrása: euroastra
 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr52879798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.01.16. 21:09:17

Bízzunk az összefogás és a nyilvánosság erejében - na meg az elszámoltathatóságban.
Szülinapi torta?

Kintermoz Talán 2009.02.18. 01:49:09

annál nagyobb lesz az ereje ennek az aktivitsnak, minél inkább negligálják - persze, ha töretlen marad az aktivitás

GRATULA kambekk !!!
süti beállítások módosítása