Közterületannektálás - avagy Andrássy úti anomáliák
2008. december 02. írta: városjáró

Közterületannektálás - avagy Andrássy úti anomáliák

Az alábbi képet Vehicular olv-társ küldte nekünk az Andrássy úton tapasztalható rakodási, parkolás, megállási anomáliák illusztrálásaként. Fotós olvasónk azonban nem elégedett meg a tényállás puszta rögzítésével, hanem megkereste észrevételével a szállítást megrendelő Match Élelmiszeráruház üzletvezetőjét is. Azonban ez nem sokat ért. A szabálytalan rakodások ugyanis az üzletvezetői igéretek ellenére továbbra is napi szinten ismétlődnek...


 

Meddig tűrjük hát, hogy a magukat sanyarúsorsú szállítómunkásoknak beállító notórius szabályszegők ellehetetlenítsék a belváros közlekedését?

Meddig tűrjük, hogy a magukat mindenek fölött állónak képzelő diplomatasofőrök fittyet hányjanak a parkolási, megállási szabályokra?

Meddig tűrjük a zöldsávra parkólók, a járdabefoglalók, a buszöbölrablók "kaparj kúrta neked is jut" morálját?

S legfőképp meddig tűrjük a hatóság akaratgyenge tehetetlenségét?


A továbbiakban a Parkoló Blog legutóbbi, Andrássy úti esettanulmányaiból szemezgettünk:

diplomata I. http://parkolo.freeblog.hu/archives/2008/11/26/Senki_es_semmi/

diplomata II. http://parkolo.freeblog.hu/archives/2008/11/18/Megirigyelte/

diplomata III. http://parkolo.freeblog.hu/archives/2008/11/10/Orszagkod/

a taxis http://parkolo.freeblog.hu/archives/2008/11/09/Panaszlevel/

 zöldterrorista http://parkolo.freeblog.hu/archives/2008/11/06/Rendezveny_a_Terror_Hazaban/

a cukis http://parkolo.freeblog.hu/archives/2008/11/04/Cukraszda_vagy_bank/

a gázos http://parkolo.freeblog.hu/archives/2008/11/03/Gazos_3/


...tovább is van, mondjuk még?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr91799240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vehicular 2008.12.04. 20:11:54

Sajnos a magyar ember nem attól várja a sorsa jobbra fordulását, hogy értelemes szabályokat szorgalmazzon és azoknak a bertartását elvárja magától, a hatóságoktól és polgártársaitól. Inkább beáll a sorba és keresi a kiskaput, még egy ekkore teherautóval is. De sajna, a kiskapu már olyan zsúfolt, hogy teljesen bedugult . Mással kellene próbálkozni; például ami a kultúrországokban már bevált, ha már jobbat nem tudunk kitalálni.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.12.06. 06:54:14

Engem is fölháborít ez a jelenség. Egyébként a forgalmat a saját lustasága, nemtörödömsége miatt feltartó szállító/ diplomatasofőr/ "úr"vezető jó szimbóluma a mai magyar közlekedési morálnak. "Ha én közlekedem, akkor mindenki más le van szarva."

Egyébként ilyen a külvárosban is van. Különösen nagy kedvencem, amikor a kocsi csak úgy megáll egy bolt előtt, pilóta vészvillog, amíg beugrik egy doboz cigiért, aztán megy tovább. Végülis minek vacakolni a parkolással?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.12.06. 11:59:28

Ennek jelenségnek a legnagyobb veszélyét abban látom, hogy teljesen amorálissá válik tőle a társadalom (még a jobbérzésű része is). Hiszen ha a rend betartatása ad hoc jellegű, ha a tilosban járás egyfajta össznépi szerencsejátéknak tűnhet - valaki megússza valaki nem, egyiknek sikerül a másiknak nem -, addig az épp megbüntetett polgár is joggal zúgolódhat (mégha épp vétkes is) és joggal próbálkozhat majd újra, hisz naponta látja, hogy mindenhol más hozzáállás, más szempontok, más megítélés szerint zajlik az elbírálás - vagy éppen az el nem bíráslás. Ha naponta tucatnyian megúszhatják a szembetűnő szabályszegéseiket is, akkor a kispolgár is vérszemet kap. És még a jogkövető fajta is csalafintáskodásba kezd.
Épp ezért iszonyatosan káros, amit a rendfelügyeleti szervek művelnek. Tönkre teszik a társadaklom lelkiismeretét a következetlen és slendrián szankcionálásaikkal.

Perillustris 2008.12.09. 07:35:38

"Épp ezért iszonyatosan káros, amit a rendfelügyeleti szervek művelnek."

- Eeezrede súr! Há' a nép mámmegin' asszonnya, hogy káros amit művelünk!
- Nem értem én eztet Józsi, hisz' nem művelünk mi semmit!

Kábé ez a véleményem. A Rendőrség ma képtelen ellátni feladatát. Félreértés ne essék: ez nem a kisrendőrök hibája, hanem a tiszti karé.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.12.11. 18:56:24

Engem is az bosszant, hogy ezeket a nyilvánvaló, kis bűnöket elnézik. Nemcsak a hatóságok, hanem az emberek is.

Az én örök példám erre a gyalogos piros. Sokan felülbírálják ezt, és átfutnak az úton. Ami még jobb, hogy lassan az érzi magát hülyének, deviánsnak, aki megvárja a zöldet.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.12.11. 23:38:57

Igaz. Sokszor megfigyeltem én is pl a Bajcsy - Andrássy sarkon, hogy a piroson átgaloppozó gyalogok szinte félrelökik a járdán szabályosan zöldre várakozó gyalogostársaikat. Fura.

Vehicular cyclist 2009.02.05. 18:15:40

Mostanában mintha a Match teherautók vezetőinek elmagyarázták volna, hogyan kell megállni. A perecesnek még nem. Meg van egy másik fehér furgon is, logó nélkül, amelyik rendszeresen szabálytalanul beáll a buszöbölbe, de erről nem tudom, hová szállít. Nem csak a Matchosok állnak a buszöbölbe.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.02.05. 21:42:09

Van viszont pozitív preventív példa is. A Margit krt-on, a Szász Károly utcánál régebben folyamatosan felparkoltak a kocsik a járdára. Pár hete cölöpöket tettek ki. Azóta nem állnak fel.
Persze buszöbölbe nem lehet cölöpöket tenni...

A Markó utcában van a legtöbb rokikártyás autó 2012.04.29. 12:23:16

Egy héten belül másodszor történt meg hogy a Dessewffy utcában megállít egy rakodó, hogy betolathasson az egyirányú utcába a CBA-s teherautó a Bajcsy felől!
Kérdem miért nem jön körbe, a Nagymező utca felől? Azért mert nincs behajtási engedélye - nem adnak nekik, bármennyire szeretnék.
süti beállítások módosítása