Monitoring
2008. március 20. írta: városjáró

Monitoring

Régóta gondolkodom, miként lehetne hatékonyabbá tenni a fővárosi hibakezeléseket.
Létre kéne hozni egy 15 fős, önkéntes ellenőrző csapatot - futárokból, parkolóőrökből, taxisokból, gyalogos kézbesítőkból, postásokból, nyugdíjas aktivistákból, stb. - akik egy központi emailcímen (valamint faxon és telefonon) feltölhetnék az aktuális észrevételeiket egy nyilvános adatbázisba. Lenne egy nyilvános honlap is, ahol a további bejelentéseket fogadnák.
Az átfutási idő (bejelentéstől - megoldásig) eleinte valószínűleg inkább hetekben lenne mérhető, mintsem órákban, ám rutinnal később akár napokra is csökkenthető lenne a hibakezelés.
Pénzbe kerülne-e mindez? Nem hinném. Maximum valami leírható juttatásba (bérlet, uszodajegy, kedvezményes ételutalvány, vagy bármi, amit a főváros és/vagy a kerületek bele tudnának a projektbe önköltséggel invesztálni). A nagy felderítő munka ugyanis önkéntes lenne - és lekövethető.
Azt hiszem azonban, hogy éppen ezért nem lesz egyhamar ebből mifelénk semmi. Nem lehet ugyanis belőle kacsalábat építeni - viszont nyilvánvalóvá válhatna általa az aktatologátás kártékony hazai beágyazottsága...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr81388667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása