Fedlap fejlemény
2010. március 16. írta: városjáró

Fedlap fejlemény


Többszöri levélváltás és hosszas telefonos kommunikáció után beindulni látszik a fedlapkommandó.
 



Fotó: Invitel

Az Invitel (PanTel) hibabejelentő központjának ma érkezett tájékoztatása szerint a fenti képeken látható fedlapok és alépítmények (vigyázat, szakszó!) nem társaságukhoz tartoznak. Cégüknek a területen nincs műtárgyuk, így fedlapjuk sem. Az egyik aknában látható kis műanyagcímke  tanúbizonysága szerint (alsó kép) a tulajdonos/kezelő/karban(nem)tartó minden bizonnyal a T-Com lehet. A fővárosi fedlapokon lévő cégemblémák ugyanis - mint azt az Invitelesek elmondták - nem adekvátak! Azokat, az aknákkal és fedlapokkal együtt, az adott útszakasz felújításakor a Kucorgó Kft. gyártja le és helyezi ki - a mindenkori főberuházó megbízásából.
 
Ha megfigyeljük, Budapesten számos cégemblémával ellátott hírközlési közműfedlappal találkozhatunk. PanTel, UPC, Matáv, T-Com Siemens, Traficcom, DIGI, BKV, Vilati, Forgalomirányítás - sőt még Magy.Kir.Távbeszélő-Hálózat felirat is előfordul rajtuk. Mindettől függetlenül azonban semmi garancia sincs arra, hogy a fellelt emblémák valóban azokat a szolgáltatócégeket is takarják, akik az adott aknák tényleges tulajdonosai! A megfelelő fedlapok kihelyezése ugyanis a (zavarosban) kucorgó káeftéken múlik. Ha tehát figyelmetlen és/vagy hanyag a fedlaptelepítő munkásuk - és a megbízóikat sem érdekli a valós felségjelzés -, könnyen lukra futhat miattuk az ember.
 
Olyannyira, hogy az egész mizériát átlátni hivatott FKF Zrt. sem tud semmi biztosat a városi közműaknák hátteréről. Kérdésünkre adott hivatkozásuk szerint ugyanis a hatáskörük csak az észlelt hibák kibójázásáig terjed. Mint mondják, kicseréltetési kötelezettséget, bírságot, szankciót nem foganatosíthatnak. Legfeljebb kérhetik a javítást. Már ha tudják, hogy kitől...
 
Nos úgy fest, hogy jelen aknák esetében a T-Comtól kell(ett volna rég) kérniük a cserét. Attól a T-Comtól, akiknek március elején írásban már blogunk is bejelentette az esetet. Eleddig mindhiába.

De ami késik, az nem múlik! Húsz perces telefonálgatás, vonalszakadás és ide-oda kapcsolás után telefonon ismételten bejelentettük az esetet. Különleges balesetveszélyre való hivatkozással. Innetől Isten kezében vagyunk...
 
 
KEDVES T-COM!
KÉRJÜK, VEDD KOMOLYAN MAGAD, ÉS CSERÉLD KI A SÉRÜLT KÖZMŰFEDLAPOKAT. MERT BALESET ESETÉN FELELŐSSÉGRE VONÁSRA KERÜLSZ. AKÁR SZERETNÉD, AKÁR NEM!
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr901843983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2010.03.16. 18:20:28

Bele kellett volna állítani egy vérző próbabát, arra tutti kimegy a rendőr+mentő, és onnan már simán helyreállítják.
:)

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2010.03.17. 15:34:25

Nem tudni mióta, de a 2-es villamos Haller utcai megállójának kellős közepén is volt egy lyukas fedlap, melyből egy karácsonyfa teteje látszódott ki, illetve egy bója is felhívta a figyelmet a veszélyre. Sajnos ma már nem készülhetett róla fotó, mert megcsinálták.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.17. 22:33:08

@Kétkedő: Azzal nincs semmi baj, ha megcsinálják. Sőt, az lenne a jó, ha nem lenne miről képeket csinálni. De hogy hónapokig tartó átfutása legyen egy ilyen pitiánaer ügynek?! Az akkor is felháborító, ha figyelembe vesszük, hogy az ilyen fedelek ára 80-120 ezer között van (legalábbis Kucorgóék listáján).

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2010.03.24. 11:08:53

@városjáró:
Nálunk a ház előtt szakadt be egy régi fedlap, MATÁV feliratú volt.
Felhívtuk a hibabejelentőjüket, felvette az adatokat, majd nem mondom, hogy másnap, de pár nap múlva cserélve volt nem csak a beszakadt, de a mellette álló amúgy hibátlan fedlap is.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.24. 12:03:58

@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző:
Igen. Itt is értesítve lett a Matáv (T-Com) - lásd utolsó bekezdés. Eleddig mindhiába...
süti beállítások módosítása