Térkép-saga záró(?)fejezet
2014. június 03. írta: városjáró

Térkép-saga záró(?)fejezet

Legutóbb április elején regéltem a BKK aluljáróiban található vonalhálózati térképek magárahagyottságáról. Nos úgy fest, hogy 3 év után a BKK magasságos "utastajtékoztatási ügyosztálya" végre pontot tett az általuk éveken át botrányosan (le)kezelt térképügy végére. 

Az elmúlt hetekben kikerültek ugyanis a legfrissebb vonalhálózati anyagok a metróállomásokra, így végre újra naprakész információkat kaphatnak az utasok. Már ha szeretnek guvadt szemmel és alkalmasint guggolva térképet böngészni... 

 

terkep (1).jpg

 

terkep.jpg

metr3.jpg

Nem volt könnyű menet. Hivatali hazudozáson át a privát mellébeszélésen keresztül az arcátlan pálfordulásokig bezárólag számos elemet felvonultattak a Budapesti Közlekedési Központ dolgozói, de a sorsukat mégsem kerülhették el. Meg kellet csinálniuk ami fejlettebb színvonalú nagyvárosoknál a minimális alap: pótolni az elavult tájékoztatás alapvető elemét - az utastájékoztatási vonaltérképeket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr926262620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillaberk 2014.07.25. 16:33:57

Nekem még van egy hiányérzetem.
Nincs járattérkép. Valamikor, régebben, lehetett kapni. Most nem.
Bementem az egyik könyvesboltba, ahol vannak Budapest térképek és van rajtuk tömegközlekedés. A 7E ott még Kelenföldre megy.
Nem magamnak kell, bár miért ne akarhatnék egy ilyet? Tehát nem magamnak kell, nem is ingyen, hanem sok külföldi vendégem van és szívesen megajándékoznám vele őket, mert a 3/4 részük lepakol és egyből megy várost nézni.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2014.07.26. 07:31:26

@csillaberk:
Tökéletesen jogos a panaszod. A BKK ugyanis nagy ívben tesz a saját kisalakú (úgynevezett zseb-) térképeinek kiadására - is. Pedig 4-5 évvel ezelőttig még lehetett a BKV-nál kapni összvonalhálózati térképet.
Külföldi nagyvárosokban alap, hogy ha jegyet, bérletet veszel, a kezedbe nyomnak egy INGYENES térképet a hálózatukról. Itthon bezzeg még pénzért se(!) lehet hozzájutni - tekintve hogy nincsen kiadva.
És ez nem a magán könyvkiadók hibája, hanem a főpolgármesteri hivatalé és a BKK-é. Mivel ők az információgazdák és -kezelők.
süti beállítások módosítása