Beterjesztés visszavonva
2014. február 07. írta: városjáró

Beterjesztés visszavonva

A hegyvidéki műemlékek értőbb nyilvántartására és az elérhető szakmai és anyagi támogatások növelésére tett ellenzéki beterjesztést az azt készítő képviselők a szerdai Képviselő-testületi ülésen végül visszavonták, miután a kerületvezetés kvázi hülyeségnek aposztrofálta az abban megfogalmazottakat. A kerületvezetés szerint a módosítások legnagyobb része okafogyott, mivel azok már most is léteznek, elérhetők és lekérhetők, az adókedvezményekre vonatkozó javaslatok kivitelezése pedig túlmutat az önkormányzat hatáskörén. Pokorni Zoltán polgármester a kerület 2011 óta létező térinformatikai rendszerére (Minerva) hivatkozott, mint mindenvívő adatbázisra, amin bárki bármit megtalálhat a védett értékekről is, Kovács Lajos alpolgármester pedig egy - az ellenzéki javaslat januári beadása után két nappal(!) született - helyi védettségi listát tartalmazó excell táblázattal érvelt. 

A baj csak az, hogy míg az előbbinél nem ad ki semmi infót az oldal a védett ingatlanokról és a használata is meglehetősen felhasználóellenes, addig az utóbbi frissiben összerakott táblázatban - a műfajból adódóan - nem lehet rákeresni és rátalálni semmire, valamint a táblázat alsó munkafüleinek adatsorai is üresen konganak...
A beterjesztés adókedvezményekre, illetve szakmai támogatásra vonatkozó felvetéseit is a fentiekhez hasonló indokkal tartotta értelmezhetetlennek a többségi vezetés, noha az esetleges értékvédelmi pályázatokról elérhető legutólsó "friss" adat a kerület honlapján 2011-ből való és a felkínált linken is legfeljebb az akkor érvényes jelentkezési és adatközlési űrlapokat lehet letölteni - semmi egyebet.

Ennek ellenére valami valószínűleg mégsem volt tiszta a javaslatcsomagban, ha azt a készítők a szavazás előtt - seperc alatt - visszavonták.

 műemléki.jpg
forrás: hegyvidek.eu

Nem úgy a Normafa kezelését ellátó legújabb önkormányzati intézmény létrehozásáról szóló előterjesztés esetében, amire gondolkodás nélkül mondott igent a fidesz többség - annak ellenére, hogy az egész hegyvidéki hóbele-vanccal kapcsolatos népszavazást - melyet Pokorni Zoltán oly büszkén javasolt korábban - még ki sem írták, nem hogy annak eredményét ismerné bárki is. De ez már egy másik (igen szomorú) történet...

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr275803955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaTaczy 2014.02.09. 11:36:27

A káosz-elmélet politikája, ideológiája folyik, nem más. Míg ezen nem változtat a nép valamilyen hathatós ráhatással, addig ez csak romlani fog, és nem javulni. Folyamatosan tapasztalható, hogy a társadalmi érdekvédelmi csoportokat, ahol csak lehet, betámadja a hatalom, és lehetetlen helyzetbe hozza, így kiiktatva a számára problémát okozót. A társadalom is eláll egy idő után mellőlük, mert a "Konfliktust kerülni kell!" ideológiát sulykolják be a fejekbe, így az ilyennel szembetalálkozó megretten, hiszen probléma megoldásra képtelen lett ennek a belevert, belesulykolt ideológiának köszönhetően. Aki meg ennek ellenére, tettekkel lép fel, azt meg lebalkánozza az ilyen mentalitású ember. Gondolom, hogy a franciák is ilyenek, mikor az utcán adtak hangot a véleményüknek, mikor az abortusz-törvény miatt emelték fel a hangjukat. Talán, példát kéne venni róluk, hiszen volt már a történelemben ilyen.
A társadalmi érdekeket nem lehet sem megvédeni, sem megvívni egyenként indított "támadással". Ahhoz, hogy az a többségi érdekeket szolgáló legyen, összefogásra van szükség, hiszen, mint a közmondás is jelzi, 1 fecske nem csinál tavaszt, de ahhoz, hogy tavasz lehessen, kell az az 1. fecske, ami utat mutat az utána érkezőknek.
"Röviden", ennyi.
süti beállítások módosítása