Gül baba utca - nem annyira baba :(
2013. szeptember 29. írta: városjáró

Gül baba utca - nem annyira baba :(

Nem rég új közösségi hely nyílt a Rózsadomb aljában, a Margitutca9. A pár éve még kockaforma ifiszállónak helyet kínáló telken TÁP Színházas, közösségi kertes, termelői piacos kísérleti terep várja immáron Buda népét. Ma délután ugyan kevésbé pörgött a hely, de ha megtelik élettel, jópofa kezdeményezéssé válhat.

A buja, fás telken belül egy hosszú, címertéglás lépcső vezet fel a Gül Baba türbéhez. Ez utóbbi viszont elég gyötrelmesen néz ki és kong, mint az üres hordó - kapcsolódó kávéházain több éves lakat csörög. Fentről végignézve a Gül baba utcán, a környezet sem valami rózsás. Minden harmadik ház vagy rom, vagy azzá készül válni. Miközben persze ellenpontozásként megtalálható pár skanditerrán csodapalota is az utcában. Hiába él itt Batthyány leszármazott, hiába lakik itt kormánytanácsadó, az utca népe s az utca képe szebb napokat látott külvárosi putrisort idéz. Az utca alján a II. kerület 44 millióért kínálja rámaradt romhalmazát, feljebb egy filmgyári értelmiség vackolta be magát évtizede gondozást nem látott patkánylakta kalyibájába, szemközt egy nyugdíjpénztár akar hasznot húzni telke értékesítéséből, miközben a többiek sem dúskálva a pénzben - még a kerületi műemléki támogatásról is lemondva - élnek egyik évszakról a másikra. Persze mindez romantikus, de egyben végtelenül lehangoló is. 



A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr515539968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása