Leharcolva hagyva
2013. február 07. írta: városjáró

Leharcolva hagyva

Tavaly ősszel történt az eset, hogy egy fékhibás(?) markoló elszabadulván a Diós árok lejtőjén, a Fogaskerekű Szt. János kórházi megállójának támfalában tudott csak megállni. Az interakcióban dőlt villanyoszlop, tört lépcsőkorlát, zúzódott frissen épült peronlépcső, megrepedt betontámfal. Volt is nagy ramazuri. Egy délelőttön át folyt a műszaki mentés. A romok eltakarítása után a BDK volt a leggyorsabb: a kitört betonpózna helyébe alig 2 hét alatt új lámpaoszlop került, így helyreállhatott a megállóhoz vezető gyalogátkelő megvilágítása. Nem így történt az állomás egyéb műtárgyai esetében.

okt 19.jpg2012. október 19. 

A negyed éves rombolás nyomai máig ott árulkodnak a magálló tövében. A szigszalaggal rögzített vaskorláttól kezdve a leomló viacolor burkolaton át a szétmálló támfalig bezárólag.
Vajon kiknek feladata lett volna - a károkozó munkagép kötelező biztosításának terhére - helyreállítani az eredeti állapotot? A BKV-nak? A BKK-nak? Netán a Fővárosnak? Mindegy is! A lényeg, hogy a baleset óta eltelt 4 hónap alatt egyikük sem tett semmit a károk kijavításáért és a gazdátlanul hagyott szlömösödés felszámolásáért.


2013. február

De talán így, hogy közszemlére kerül a gondozatlanság, sikerül helyrehozni a helyrehozandót! Rajtunk ismét nem múlik! Észleltük, továbbítjuk. A labda a fővárosi közszolgáltatóknál pattog.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr905067415

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.08. 13:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása