BKK hírek a Széchenyi (Roosevelt) tér jövőjéről
2011. október 05. írta: városjáró

BKK hírek a Széchenyi (Roosevelt) tér jövőjéről


kép: fn.hu 

A Budapest Szíve Program II. ütemeként tervezett fejlesztés kapcsán a Budapesti Közlekedési Központ a Fővárosi Közgyűlés 2011. január 31-i ülésén hozott döntés értelmében megkezdte a korábbi tervek átdolgozását annak érdekében, hogy tartalmilag, és műszaki szempontból is előnyösebb program szülessen.

Ennek legfontosabb eleme, hogy a korábbi tervhez képest a tér déli részén egy körforgalom kerül kialakításra, lehetővé téve ezzel a korábban hiányolt rakparti közúti kapcsolatot, valamint a Dorottya utcából a Lánchíd felé való közvetlen kihajtási lehetőséget. A Nádor utca tehermentesítése érdekében az Akadémia utca kétirányú kialakítású lesz az Arany János utca és a József Attila utca között.
A tér térépítészeti koncepciójában pedig a korábbi agora funkció helyett a park funkció került előtérbe a praktikus gyalogos kapcsolatok újra gondolásával.

Célunk a lakosság folyamatos és részletes tájékoztatása, melynek érdekében a Széchenyi tér átépítésének programját és terveit előreláthatólag pár héten belül a BKK hivatalos honlapján közzé fogjuk tenni.


Íme hát a több hetes utánajárás eredménye. 
A tér sorsa Budapest közös ügye! Mi továbbra is rajta leszünk a témán. 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr653280116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.10.06. 14:07:53

Azért csak óvatosan! A tervek még alakulnak...

Moszkvicsslusszkulllcs 2011.10.10. 00:57:49

A fővárosi közgyűlés lassacskán kezd öntudatára ébredni: ez más a sokadik BKK-s beterjesztés, amit visszadobnak átdolgozásra (magyarul rossz a benyújtott anyag).

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.10.10. 03:43:40

@Moszkvicsslusszkulllcs: Hát ezt civil földi halandó nem tudhatja... Ez a párnázott ajtók mögötti mutyi világa - azt hiszem.
süti beállítások módosítása