Repedtsarkú fülkesztori
2011. július 04. írta: városjáró

Repedtsarkú fülkesztori


Hozzávetőleg két hónapja az Andrássy út - Eötvös u. sarkán, a Posta mellett, kiásták, majd elszállították a telefonfülkét. Az eltelt hosszú hetek alatt újrakábeleztek valamit a talajban, aszfaltoztak kicsit a munkagödör mellett, majd július első péntekén, többhetes átfutás után végül visszareptették a hiányzó távbeszélőállomást.

Csakhogy e több hónapos távollét alatt nem sikerült normál küllemű műtárgyat keríteni a sarokra. Sőt, ha lehet, egy még viseltesebb darabbal oldották meg a világörökségi sugárút fülkehiányát. A fülke berepedt ajtóüveggel érkezett - összetagelt oldalfallal, enyhén rozsdás lábazattal. A szolgáltatói gondosság záróakkordjaként pedig simítóbetonnal pótolták a műtárgy körül kialakult munkagödör hiányzó aszfaltjárdáját. Budapestnek így is jó lesz! - gondolta ismét a T(ré)-Home.



BuTapest 2011! 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr153039248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szent viktor király 2011.07.04. 20:24:01

ehhez sajnos nincs mit hozzátenni-(( sajnálom h királyságomban ilyen pitiáner dolgokon vannak alattvalóim fennakadva

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.07.05. 08:54:53

Kerestünk pár éve telefonfülkét filmbe. Érdekes helyszínfotók születtek... Az Operával szemben is olyan mocsadék volt a fülkék állapotja, hogy csak na! Nem mintha ez más kerületekben elfogadható volna, de azért mégis... Mert ugye vannak közterület-őreink, rendőreink... de valahogy nem érzik szívügyüknek a "terület" megóvását. Ahogyan az aluljáróban segítségért kiabáló hangját se...
Mellesleg komolyan azon gondolkozom, nem kellene-e valamiképpen a pénzérmés telefonokat visszahozni. Mert a fülkéket ma (gondolom) leginkább azok használnák, akiknek nincswen telefonkártyájuk: a városban csak rövid ideig tartózkodók, meg azok a külföldiek, akik mondjuk éppen este tízkor érkeztek vonattal, és módjuk se volt kártyát váltani...
Persze a T-bolynak így olcsóbb: nem kell begyűjtőt alkalmaznia :-(

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.08. 09:38:26

Hát igen, igénytelen, de hát ne feledjük, a telefonfülke is kihaló állatfaj.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.07.27. 22:46:23

Azóta bekúrták a fülke jobb oldali üvegét is. Tipiukus " betörtüveg" példa...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.07.28. 17:39:24

@városjáró:

Értem szavad…

Ha már úgy is törött… :-(
süti beállítások módosítása