Nesztek telefon!
2010. szeptember 08. írta: városjáró

Nesztek telefon!


A T(ré)-Home két hét alatt végre megemberelte magát és nagynehezen felszerelte a hiányzó készülékeket a megújuló Múzeum körút fülkéibe. Persze nem újakat, hanem átfestett, gyatra darabokat - hozzá méltó "kiváló minőségű" kábelezésekkel.

Rossz vicc ez a cég - de az ezt megtűrő helyhatóságaink is.

Itt pedig egy kis ízelítő abból a minőségi városfejlesztésből, melyre fővárosunk gazdái itt és most képesek...


Páratlan látvány
 

A helyszínnel és a helyzettel kapcsolatban felmerül bennünk a kérdés: Hogyan s miként sikerült épp ilyenre ez a burkolás? Hiszen ha tudvalevő volt, hogy a Múzeum krt felújításával átépítik a járdákat is, akkor mi okból hagyták ki eddig a faállványzat alatti részt - miközben mindenütt máshol befejezték a munkát? A ház nem bírta saját költségén áttelepíteni időben az állványlábakat, s utólag jött csak össze rá a pénz? Vagy átvállalta helyettük más valaki (önkormányzat, projektcég) a feladatot, de "csupán" mostanra sikerült logisztikailag összehozni a menővert?! S ha sikerült is végre átszerelni a gerendákat és közvetlenül alatta újrakövezni a járdát, akkor miért is állt meg utána a maradék munka?  Miért nem tudott elkészülni teljesen e nyúlfarknyi pótburkolás - ráadásul több hete?!  Mi lehet a metódusa az ilyen fajta furcsa "butapesti szarakodásnak"?

A tanulság miatt érdekelne bennünket egy adekvát válasz. S úgy véljük, másokat is...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr242281463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.09.08. 23:05:17

A "vegyes-vágott" stílusban elkészült burkolat is megérne pár szót...
Nem jó szóra gondoltam.
Egyszer talán kiderül, mire képes ez a város - nélkülük.

Kuruttya 2010.09.09. 00:59:32

Ahol elkészült, ott nincs semmi baj a burkolattal. Ellenben 2010-ben nem értem miért van szükség utcai telefonokra.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.09.09. 06:56:38

@Álmos: Tudtommal törvény ír elő lakosonként és településenként bizonyos számú fülkét. Ez nem is indokolatlan, a mobilod lemerülhet, elveszhet, ellophatják, olyankor kellhet. Persze nyilván üzletileg nem éri meg a TréHómnak, de attól még végezhetnének rendes munkát.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.09.09. 08:59:13

Ne feledjük azt se, hogy nem mindenki "barangol" a hazai szolgáltatókhoz, ha csak egy-két hívást kell intéznie, de azt sürgősen.
Mondjuk
"Gyere értünk a pályaudvarra - a vonat megjött, csak késett."
"Szia, alhatnánk ma nálatok?"

Külföldön egy ilyen hívás "életmentő" is lehet :-)

Amúgy meg a mobilszolgáltatás is összeomolhat bizonyos esetekben - főleg, ha túl sokan akarnak egyszerre telefonálni, ami főkén a vészhelyzetekben fordul elő. A vonalas telefon éppen ilyenkor segíthet.

Apropó, próbáltál már "gázmérő-állást" bejelenteni mobilról? Nem fogadja el az automata...
süti beállítások módosítása