Hűvösvölgyi út - nincs tovább...
2009. augusztus 03. írta: városjáró

Hűvösvölgyi út - nincs tovább...


Nagyon remélem, hogy hosszú évek áltatása után most már valóban jól és véglegesen megcsinálják a Hűvösvölgyi utat. A felújítási programba pedig beletartozik majd végre a kopóréteg újraaszfaltozásán túl az út menti zöldsávok, fák, és kerékpár-útvonalak minőségi helyreállítása is.

A II. kerület köldökzsinórjaként is aposztrofált főút környezetének  állapota ugyanis az elmúlt években annyira lerohadt, hogy az már a PR politikusok számára is szégyen kellett legyen. Miközben senki még csak jobbító jelleggel sem volt hajlandó akárcsak további pusztulásának elejét venni. A II. kerület egykori alpolgármestere Varga Előd Bendegúz 3 éven át arra hivatkozva annullálta a problémát, hogy "jövőre most már tényleg megcsinálják", akárcsak Radnóczi Péter és csapata a Városháza Környezetvédelmi Ügyosztályáról. De ugyanígy magasról tett mind a KRESZ, mind pedig a közterületi fegyelem szabályainak betartatására Vajhó Gábor II. kerületi Közterület-felügyelet vezető is (ma Városrendészeti Csoport), miközben a zöldsáv és a gyalogjárda védelme érdekében közigazgatásilag - és a fővárosi társszervezettel való kooperációs egyezség alapján is - kötelessége lett volna az intézkedés. 
Hamis, áltató szakemberek kezelésében rohadt éveken át nem csak a főút, de annak kiemelt fővárosi fasorként nyilvántartott környezete is.

Nagyon kíváncsi vagyok hát, hogy lesz-e ezekben a "szakemberekben" annyi kurázsi, hogy most, amikor végre valóban nekilátnak a felszínrendezési munkáknak, minőségi munkát tegyenek le a budapestiek asztalára. Ismerve őket és az általuk fenntartott rendszer eredményeit (Szabadkikötő út, Soroksári út, és a többi)kevés rá a remény...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr51287011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moulder 2009.11.01. 00:59:18

Tény, hogy a Hűvösvölgyire ráfért már a felújítás.
Aki figyelte, láthatta, hogy évek óta előkészületi munkák folytak. (csatorna felújítás stb.)
Az útfelújítás végre megtörtént. Végig figyelemmel kísértem a munkát. Szerintem az eredmény kiváló.
Még a parkosítás is elkészült.
MOST KELL MEGNÉZNI!
A parasztok végigszántották a parkosított részeket.
A minap megszámoltam. A Kelemen László utca és a HV között 60 helyen gázoltak bele (ez csak a kifelé vezető oldal, befelé meg még ennyi) a friss "fűbe".
Napról napra újabb és újabb szántásokat veszek észre.
EZEKNEK FÖLDÚT VALÓ, MEG A PUSZTA.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.11.02. 11:09:32

Van ennél frissebb beszámolónk is, sőt a visszásságokra érkezett válaszokat is közzétettem. Tény, hogy elkészült, de hogy a legjobb megoldással-e?! Nos az erősen kétesélyes...
Link: varosjaro.blog.hu/2009/09/16/huvi_valasz
süti beállítások módosítása