Gödör a béka segge alatt
2009. május 18. írta: városjáró

Gödör a béka segge alatt


Múlt héten valamit berheltek a Gödör feletti lepusztultságon. A rohadó, kiálló fapallók egy részét semmivel sem kompatiibilis térkőlapokkal váltották fel. Majd a kész (férc)művet felszórták homokkal - miközben az egyéb helyeken kitöredezett járólapokat simán kiöntötték betonnal... Hiába, a szar munkához még idő sem kell!
Az évek óta pixelesre berobbant üvegelemeket meg?! Úgy hagyták, ahogy voltak. Hadd rohadjanak tovább. Akárcsak a medence víz(elet)e.

Hétvégén (ismét) fesztivál volt a felszínen. Nem kevés kitelepülővel - és nem kevés látogatóval. A lenti söröző is "termel rendesen", mióta beállt a nyáridő. Vajon a bevételekből nem lehetne (lehett volna már eddig is) rendbetenni végre ezt a senkföldje fő-belvárosi romhalmazt?!

 




Fotók bővebben belvaros.blogspot blogtárs képtárában


 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr481130311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.05.18. 23:17:16

Egyes üveglapok farostlemezzel (!) vannak pótolva. Már ki tudja mióta.

Nem vagyok nagy Gödör-járó, de szombaton (két hely között) odakeveredtem. Mit ne mondjak-hogy senkit meg ne bántsak-a közönséget elnézve (bizonyos "2%-oshoz" köthető beállt arcok hemzsegtek a terepen) még csoda, hogy egyáltalán megvan valami a parkból!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.05.19. 07:52:41

@aesculus:
A farost lemezt egy helyütt én is láttam, mint ahogy a hely törzsközönségével kapcsolatosan is egyetértünk. Ezek lennének a jövő zálogai? Dögöljek meg, ha kiváltom! (Hofi)
De megoldás csak lenne. Van is, csak nem liberófalván.

Antal2009 2009.05.19. 10:05:32

„Van mire büszkének lennünk! Új Magyarország! Benned van.” A reklámból.
Viszont a drága gyalogos utcát tesznek az V kerületben.

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.05.19. 23:38:03

Azért ez a helyzet nem csak az önkormányzatot ill. a nem létező tulajt minősíti, hanem a magyar/budapesti kulturáltságot, illetve annak hiányát is. Végülis, ha úgy vesszük, érthető, miért ez a szar munka. De ez akkor is szánalmas, hogy pont ezt a teret ennyire becsülik, és hogy pont a belváros kellős közepén, ahol talán a legtöbb ember, köztük turista fordul meg nap mint nap lesz a leggányabb a szabadtér. Ezek ellen nem lehet háborogni - össznépileg? Mint a lámpatestek ellen pl.?
Lassan fel kéne állítani egy budapesti-modellt, mert a barcelonai nem jött be...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.05.20. 21:56:35

@*Anna:
Persze. De aközött ami most megy ott, és aközött, amit a kezdetben csináltak az őrők - hogy még a fűre lépni sem volt szabad - csak kell legyen egy arany középút. És igen, ez egy kiemelt terület. Itt vagy jobban kell szankcionálni, vagy jobban kell utógondozni - vagy a kettőt egyszerre. Lehet engedni a jóhangulat érdekében a szabados viselkedést, de az abból fakadó elhasználódást azonnal javítani kell. Durvaeccerű ám ez! Csak csinálni kéne.

zerge gorilla 2009.05.20. 22:36:11

@aesculus: Durva általánosításokat hordasz össze, még ha van is némi alapja. Én is szeretek a "Gödörhöz, -be járni, mert a Margitsziget és a Károlyi kert mellett nem sok zöldterület leledz a (bel)városban, és messze a legjobban megközelíthető helyen van - beleértve a Millenárist, ami szintén park és rendezvényhelyszín is - ideális hely tehát egy szabadfélórát eltölteni, olvasgatni, bámészkodni, vagy randizni akár.

Illetve az lenne, ha jobban vigyáznának rá az odalátogatók és a fenntartók egyaránt. Sajnos jóval több (kultúrált) közösségi térre volna szükség a városban, nonszensz, hogy csak ennyire fussa... Jól látszik az igény itt is, hisz mindig tömve van, de Madridban és Barcelonában valóban élnek a közösségi terek, és nem csak fiatalok használják őket.

Elbalkánosodás. Ezzel az egy szóval jelemezhető minden hasonló eset...

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.05.21. 08:46:02

@városjáró: Na igen, csinálni kéne.... miért van az, hogy Budapesten mindenki csak a másikra mutogat? ez a magyar mentalitás????? És miért nem kell senkinek sem ez a tér/Gödör?
Amúgy szerintem éjjeliőrök elegek lennének, na meg amit írtál a fenntartás.... ez amolyan arany középút-féle lenne.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.05.21. 09:00:49

@*Anna: Igen, egyfelől én (és a blogom) is csak másra mutogatok. De nem is gondolom azt, hogy egyeszemélyes jótevőként nekem kéne minden mögé odaállnom, vagy akár rászerveznem egy aktivcsapatot. Olyat a világpacifista egyetemicsajok szokták csinálni - vagy a fősodorból kikopott (vagy még be nem került) szakemberkék. Meg szerintem fizetünk annyi féle adót is, hogy jusson belőle a közfeladatok közellátására. A hiedelmekkel ellentétben ugyanis erre a területre is bizonyosan el van könyvelbe éves szinten jópár millió forint - amiből szinte soha nem látunk hasznosulni egyetlen petákot sem. Elég ha csak elolvassuk az index Főkertes újabb cikkeit... Sikamika itt minden.

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.05.21. 15:06:12

@városjáró: Jajj, én nem rád céloztam!!!!!!!!!!! inkább csak egy költői kérdés volt.... és a város vezetőiről szólt, na meg a nagyközönség kisebb, de annál hangosabb részéről, akik esténként jól bepiáltan azt se tudják, mit csinálnak, aztán meg kijózanodva fikázzák a fejeseket, h minden fos....
Én eddig azt hallottam, hogy a Gödör azért ilyen tré, mert nincsenek rendezve a tulajdonjogi viszonyai, és eleinte ezért jártak fel-alá az izomagyak, most meg ezért nem törődik vele senki. A könyvelés meg nemtom hogy megy... :) biztos zsebbe. Bár lehet, h azért is ilyen ez a zöldfelület, mert a tulajdonjogi izék miatt itt még a pénzeket sem tudják elkönyvelni, ezért szarnak rá... Amúgy ha nagy hülyeségeket írok, okosíts ki, mert én itt leragadtam.

Monkey_Business · http://gmintgeza.blog.hu/ 2009.06.11. 11:24:22

@aesculus: "Mit ne mondjak-hogy senkit meg ne bántsak-a közönséget elnézve (bizonyos "2%-oshoz" köthető beállt arcok hemzsegtek a terepen) még csoda, hogy egyáltalán megvan valami a parkból!"

Biztos igazad van. A Gödörhöz politikai hovatartozás szerint jár mindenki...

Inkább a politikát kizárva a gördeszkásokat kellene elzavarni. Akkor kevésbé lenne töredezett a tér.

Egyéb fenntartási munkákra valóban több figyelem kell.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.06.11. 21:58:47

@Monkey_Business: a gödör mellett azt a részt direkt a deszkásoknak tervezték, csak szar anyagból.

Monkey_Business · http://gmintgeza.blog.hu/ 2009.06.12. 14:27:44

@solaitid: a "design muzeum" feloli oldalt lehet, de a toparton levo fa pallokat, az Andrassy feloli oldalt es ter palyaudvaron tul eso oldalan levo padokat nem igazan erre terveztek, megis allandoan ott vannak. Latszik is a burkolatokon. Raadasul eleg magasan szarnak a gyalogosokra. (Ez a "muzeum" feloli oldalra ugyanugy igaz).

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.06.12. 15:34:58

@solaitid: Az én ismereteim szerint eredetileg sem gödeszkásoknak tervezték a teret. De még ha annak tervezték volna is, akkor sem lett volna szabad ilyen silány anaygokból megépíteni.

Vonatkozó riport épp ma az indexen: index.hu/video/2009/06/12/godor/
süti beállítások módosítása