Kamermayer "allé"
2009. március 04. írta: városjáró

Kamermayer "allé"

Korábbi szkepsziseim ellenére örömmel tapasztaltam, hogy év elejére elkészült a Gerlóczy Kávéház és Hotel előtti Kamermayer téri díszburkolat. Szép lett. Igaz, hogy nem kompatibilis egyik belvárosi kövezéssel sem, de legalább kulturálttá vált tőle a teresedés. A környékbeliek persze panaszolták, hogy 10 parkolóhellyel kevesebb jut nekik, de összképileg T. Nagyéknál a pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr43982147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.03.05. 23:00:30

A környékbeliek adják el az autóikat, vagy parkoljanak máshol! Nem arra való az ilyen értékes közterület, hogy magánemberek magáncélra használt járműveit ott tárolják.

Köszönet a képekért. Nekem azért kis csalódás, hogy a térnek csak ezt a részét csinálták meg. Jobb lenne egy nagyobb egység. Egyelőre ez jutott! Örülök a pozitív hírnek a blogodon viszont! :)

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.03.06. 00:08:39

Tényleg szép lett és a poszt is jó. Viszont valóban nem előnyös, hogy minden utcában-téren más-más burkolatrendszer van. Kéne egy koncepció, és aszerint kéne ütemezve végezni a felújításokat, mint pl. Debrecenben, vagy Münchenben, Prágában. És akkor kialakulna egy városra jellemző burkolati forma.

andrish 2009.03.06. 00:55:41

@BDzsH:
Bocs, hogy a belvárosban lakom és van autóm. A probléma sok vidékivel (értsd nem belvárosi) van, aki azt hiszi, hogy a belvárosba autóval kell jönni. Az itt parkolók fele nem környékbeli, pedig a Városház utcában csak engedéllyel lehet parkolni (és behajtani is). A most lekövezett területet nyáron egy jó kapcsolatokkal rendelkező magán kávéház és szálloda fogja használni (amelynek eddig a vendégei vették el a parkolóhelyet az itt lakóktól).

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.03.06. 01:12:05

@andrish:

"A probléma a sok vidékivel (értsd nem belvárosi) van"

Jézusmária... aki rohadt vidékiek, még a parkolóhelyeket is elveszik a jó pösti pógár elől.

Hagyjuk már ezt a másra mutogatást. Belvárosban laksz, mindent elérsz átszállás nélkül szinte. És akkor persze mindenki más csak elveszi a helyet tőled, előled, aki oda be mer menni. Nevetséges.

"magán kávéház"

Mi a fene van? 1950-et írunk, vagy mi a túró? Magán kávééháááz??? Milyen van még? Én örülök annak a kávéháznak, egy baromi jó hely, én is voltam már ott - igaz egyszer csak, mert nem olcsó mulatság - és képzeld nem autóval. Na? Ehhez mit szólsz?

Ami leírsz tökéletes példázza azt a véleményt és magatartást, ami ellen küzdeni kell.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.03.06. 01:23:42

@BDzsH: vitátok (amiben szerintem neked van igazad) is azt példázza, hogy még egy ilyen viszonylag kis átépítés sem történhet ad hoc módon. Meg kéne állapítani egy minimális parkolóhelyszámot, azt pedig elsősorban helyieknek kiadni. A maradékra parkolhatnának a többiek (kevés maradna.) Viszont "kiülősből" legyen a LEHETŐ legtöbb (igaz ahhoz idegenforgalom is kéne). Azt is meg kéne rendesen tervezni, hogy mennyit és hova, sok elég hülye helyen van (Nagymező utca egyes helyei).

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.03.06. 09:01:43

@andrish: Korábban nekem is voltak fenntartásaim a "magánkávéház" akciójával kapcsolatban. És igaz, hogy elsősorban nekik kedvez ez a teresedés, de ha az önkormányzatra vártak volna, akkor még ma is kutyaszaros úttesten kéne botorkálnia az embereknek ezen az egyébként kvázi forgalommentesített területen is - ami viszont mindeki számára szégyen.

Ami a parkolást illeti, itt én sem támogatnám a felszíni tárolást. Hasznos volna a környék néhány mélygarázsával hosszútávú szerződést kötnie a helyieknek és/vagy az önkormányzatnak, hogy vonzóbb lehessen ott letenni a kocsikat. Nem tudom, hogy van-e ezirányú törekvés.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.03.06. 09:13:31

@aesculus: A belvárosi burkolatháborúról Bardóczi Sándor írt egy szomorúan tényközlő cikksorozatot: www.epiteszforum.hu/node/11608

andrish 2009.03.06. 13:16:14

a magánkávéház kifejezés a magánemberek magánautóira reflektált (első hozzászólás), vagyis így sem közcélra fogják használni területet.

Én itt élek, és az autómat valahol tárolnom kell, míg a nem itt élők az autóikat lerakhatják kevésbé zsúfolt helyeken (pl. felvonulási tér) és továbbjöhetnének bkv-val.

Kövezzetek meg, de én úgy gondolom, hogy itt élőként jogom van parkolni a lakóhelyemhez közel, és nem negyed órát gyalogolni egy parkolóházig.

A Városház utca erre alkalmas lenne, hiszen itt csak a környéken lakók parkolhatnak, de ezt senki sem veszi figyelembe (az engedély pénzbe kerül, vagyis én fizetek, hogy ott parkoljak).

Nekem is vannak javaslataim: Pl. a Városháza belső parkolóját hétvégén használhatnák a környéken lakók. A Szervita téri parkolóház helyére épülő valaminek az aljába lehetne egy több emeletes mélygarázst építeni az itt lakóknak.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.03.06. 22:58:30

"a Városháza belső parkolóját hétvégén használhatnák a környéken lakók" Jogos!
süti beállítások módosítása