Jővőre velük - ugyanúgy?  (Fissítve!)
2008. december 23. írta: városjáró

Jővőre velük - ugyanúgy? (Fissítve!)

 

Mivel a III. negyedévre igért Pasaréti-Torockó sarki parkolásrendezés elmaradt, megsürgettem az ügyet a 2. kerületnél. S lám, csak kiderült a beborult.
Balaton Balázs sajtóreferens - egyeztetve Keszei Zsolttal - az alábbi szűkszavú választ küldte a témában:

A Toroczkó utca jövő tavasszal kerül felújításra, ezzel egyidőben készül el az ún. középsziget a kanyarban. A parkolást gátló oszlopok elhelyezéséhez szükséges helyszíni felmérés már megtörtént, azt télen is ki lehet helyezni, így a közeljövőben kikerülnek a kérdéses területre.


Arra a kérdésre, hogy végülis miért nem sikerült tartaniuk a korábbi igéretüket, illetve hogy mi lett a fővároshoz beadott(?) útfelújítási pályázat sorsa, sajnos nem sikerült választ kapni. De ami késik, az (nem) múlik. Már ha rajtuk múlik...

 

 

UPDATE!  UPDATE!  UPDATE!
2009. 02. 03.
 

A II. kerületi Önkormányzattól új kiegészítőinformációk érkeztek a Torockó utca felújításával kapcsolatban.

Eszerint a beruházás megindítását a közbeszerzési eljárás elhúzódása, valamint a Fővárosi Vízművek által tavaszra bejelentett rekonstrukciós munkák késleltetik
.
A Vasas pálya előtti közterületen a II. kerületi Önkormányzat képviselő-testületének határozata alapján korlátozott várakozási övezet kerülne bevezetésre, amely jelenleg a döntést hozó Fővárosi Önkormányzat jóváhagyására vár. Az önkormányzat reményei szerint a fizető övezet kiterjesztése megoldást jelenthet a várakozással kapcsolatos negatív helyzetre.
További forgalomtechnikai beavatkozásokra a fizető várakozási övezet hatásainak elemzése után kerülhet sor - így a télre igért parkolásgátló oszlopok kihelyezése várhatóan csak a távolabbi jövőben valósulhat meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr45838907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2009.01.05. 15:52:39

Ööö, bocs a kukacoskodásért, de megkérdezted, hogy milyen forrásokból csinálják meg? BB annyira nem hülye, hogy ne tudna válaszolni.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.01.05. 19:23:09

Természetesen rákérdeztem a pályázatra (még tavaly májusban). Akkor ezt a választ kaptam: "Fővárosnak is van és az EU-nak is van. Mindkettőre pályázunk, a főváros egyszerűbb lesz valószínűleg, mert az EU-st még ki sem írták. 2 éve várnak rá az önkormányzatok."

Most csupán a meg nem valósulás okairól érdeklődtem, amire a postban is olvasható rövid válasz érkezett. Annál tömörebb kérdést, mint hogy "mi okozta az ígért munka negligálását?", nem bírtam az önkormányzatnak feltenni. Nem tudtam (és nem is akartam) a hivatal szellemi labirintusainak vészkijáratait előre kifürészni, és kérdésfeltevési vészforgatókönyvvel előállni. Hiba volt?
süti beállítások módosítása