Kispályás Nagymező - avagy tetézzük a buherát
2008. november 05. írta: városjáró

Kispályás Nagymező - avagy tetézzük a buherát

Újabb dolgos hónap elteltével fergeteges fordulatról számolhatok be a kispályás Nagymező utca sorsát figyelemmel kísérő olvasóimnak.

A hiányos díszburkolati elemek helyreállításának megoldásaként a gondviselő Terézvárosi Önkormányzat visszanyúlt a jóöreg gyökerekhez, s a természet puha fedőrétegét, a homokozóhomokot hívta segítségül. Betömte hát vele a bő negyed éve tátongó vízelvezető árkot, így kínálva megoldást az útburkolat szintbehozására és a terézvárosi négylábúak vizeletürítési helyszínproblémájára egyaránt.

Gartulálunk hát e frappáns megoldáshoz mind Kovács Jenőnének, mind pedig Barta László úrnak, akik az Terézvárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Osztályának színeiben viselik szívükön eképp fővárosunk messzehíres Pesti Broadwayának sorsát és állpotát.


Ez Budapest, ez Terézváros! KÖSZÖNJÜK!
 

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr33753168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katatones · http://katatones 2008.11.09. 17:39:48

Ungarn patchwork.

Vehicular 2008.11.20. 20:29:02

Ez az utcadarab nagyon gázos. A tábla megengedi a taxik behajtását, akik drosztnak használják az utca egyik oldalát. Emiatt a trolik csak egyesével tudják egymást kerülni, amikor szembe találkoznak. Aztán persze mások is beparkolnak. A kedvencem egy tahó DT-s egyterú szürke Mazda. parkolo.freeblog.hu/page/13/ Ez mindig ideáll be órákra, amikor egy másik tahó elfoglalja a helyét az Andrássy/Nagymező sarkán a zebrára lógva.
parkolo.freeblog.hu/page/6/
Gyakran a másik tahó is diplomata. parkolo.freeblog.hu/page/17/ A hatóságoknak küldöm a fotókat hónapok óta, de nem tesznek semmit.

Vehicular 2008.11.20. 20:31:03

A legjobb az lenne, ha a taxiknak megtiltanák, hogy illegális drosztként használják ezt a helyet és a trolik forgalma, ki- és beállása a megállóba zavartalan lenne.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.11.20. 22:36:25

Írjunk róluk egy cikket a Helyi Témának!

Vehicular 2008.11.28. 21:03:44

Írjunk! Hogy kell? Miért pont annak? A Téma el tudja érni, hogy itt csak a Bkv hajston át (esetleg a taxi ha megérdemli, de kétségeim vannak, mert elég gézengúzok) de kizárólag a bkv állhasson meg?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.11.28. 21:22:36

Azért őrájuk gondoltam, mert ők vevők a civil problémák leközlésére. (Ezt a sztroit is átvették. Sőt, épp az e heti lapszámban jelentették meg a homokos csatateret.) Szerintem a parkoló autók ügyét is megírnák.

Persze foganata nem valószínű, hogy lesz. De hát minek van ebben a riheronyg városban foganata? Talán, ha a retekklub beszámolna róla...

x_woman 2009.03.17. 11:59:09

Fakivágással akarják tetézni a buherát!
A NAgymező utcai lakók egyesülete és más civil szervezetek tüntetést szerveznek!

Március 24-én 18 órakor demonstrációt szerveznek a Nagymező utcai fáknál a Radnóti színház előtt. Akár polgári, erőszakmentes ellenállással is megvédik a fákat!

lmv.hu/lancfuresz2
süti beállítások módosítása