Elfelejtett pályázat
2008. február 25. írta: városjáró

Elfelejtett pályázat

Négy évvel ezelőtt pályázatott írtak ki fiatal képző- és iparművészek számára "Publikus Aluljárók" címmel. Olyan pályamunkákat vártak, amelyek felfrissíthetik a pestiek által nem is minden alap nélkül nyomasztónak és elkopottnak tartott föld alatti gyalogoszónákat, tereket.

A tíz helyszínre kiírt* 2004-es pályázatra annak idején 9 pályamű érkezett, melyeket akkortájt egy hétre be is mutattak a kisközönségnek a Desidea Stúdió Paulai Ede utcai kiállítótermében.
Több díj is kiosztásra került. Többek között az akkor még kevéssé ismert Studio Metropolitana díja is - akik ma a Városháza fő projektőri feladatait látják el, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Beszámolt róla néhány kósza újságcikk, majd a kiállítás elbontása után máig tartó mély csend húzódott a projektre.
 
Felvetődik a kérdés:
Mi lett a pályaművek sorsa?
Miért nem találkozhatottunk azóta sem a megvalósult insatallációkkal?
Mi történt azóta az alkotókkal?
 

*Móricz Zs. körtéri, Örs vezér terei, Ajtósi Dürer sori, Hungária körút/Lehel úti, Mexikói úti, Margit szigeti villamos átjáró, Rottenbiller utcai (Keleti), Március 15. téri (Váci utca), Batthyány téri, Fõvám téri aluljáró

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr83353288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása