Zárva réna
2008. január 19. írta: városjáró

Zárva réna

Év végén baráti társasággal jazzeltünk egyet a Budapest Sportaránában. A látott koncert hangulatával nagyrészt elégedettek lehettünk, nem úgy a helyszín gyalogos közlekedésével kapcsolatban.
Megütközve tapasztaltuk ugyanis, hogy a Sportaréna gyalogteraszárán elvileg rendelkezésre álló lépcsőházak, gyaloghidak, tolókapuk egyetlen egy kivételével a koncert idején mind zárva voltak. Mint kiderült, "több éves szokás szerint".
 
Érthetetlennek tartom, hogy egy alkalmanként több ezres tömeget kiszolgálni hivatott intézmény hogyan és miért kényszerítheti a vendégeit egyetlen (déli) ki- bejárati kapu használatára, miközben mind az északi, mind a nyugati oldalon rendelkezésére állnának a megépített gyalogos lejárók, lépcsőházak; sőt az Aréna nyugati oldalán egy gyalogos híd is áll - csupán hagyni kéne azokat rendeltetésük szerint üzemelni.

Felfoghatatlan, hogy bár mind a gyors látogatóáramlás érdekében, mind a tűz-, és balesetvédelmi szempontok miatt indokolt volna ezen műtárgyak napi használatát biztosítani, sem a Sportarénát üzemeltető cég, sem az azt felügyelő állami és önkormányzati szervek nem tekintik feladatuknak a probléma végleges megoldását.

Így lehetséges az, hogy kellő odafigyelés híján a legjobb szándékkal megtervezett komplexum is keserű szájízt és indokolatlan kényelmetlenséget okozhat a látogatóinak - miközben a probléma felszámolásának sem anyagi, sem technikai gátja nincs. Épp csak a szándék hibádzik - immáron fél évtizede.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr65303344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.02.05. 19:33:22

és feljelentetted őket mondjuk a tűzoltóságnál vagy az önkormányzatnál, hogy veszélyeztetik a látogatókat azzal, hogy lezárják az épület egy részét?

Ilyen postokból mindig hiányolom, hogy az illető mit _tett_ az ügy érdekében. Mert attól, hogy sir a szánk, semmi nem lesz jobb.

És nem kell azt hinni, hogy 'úgysem érdemes'. Én a K&H és a Vodafone elleni csatározásomból is győztesen kerültem ki, és még csak nem is volt nagyon időigényes.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.02.05. 19:55:45

Perszehogy! Írtam a Zuglói Önkormányzatnak, az Üzemeltetőnek, és a vonatkozó Településfejlesztési Minisztériumnak is.
Ennek már több, mint egy hónapja. Egyedül a Minisztérium válaszolt, hogy továbbította a panaszt az illetékes szakreferensnek. Az Önkormányzattól le akartak pattintani, de végül ott is megigérték, hogy utánajárnak (mondjuk nekik már kevésbé hiszek). Elküldtem néhány ingyenes lapnak is - ebből egy le is is hozta.
A Tűzoltóság kimaradt... Lehet hogy velük kellett volna kezdenem? :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.02.05. 20:06:07

A tűzoltóságnál elég komolyan veszik, ha a tűzvédelmi előirásokat nem tartja be valaki. Persze ez is az adott kerület parancsnokától függ.
Amúgy 30 napon belül kötelező a válasz, kiváncsian várom az updateket! :)
süti beállítások módosítása