BKV-térkép saga
2013. április 18. írta: városjáró

BKV-térkép saga

Az elavult és hiányzó vonalhálózati térképek pótolhatatlanságára vonatkozó BKK válaszlevél nem tűnt túl meggyőzőnek számunkra, ezért kikértük a térképkészítésre vonatkozó adatokat és szerződéseket - mint közérdekű adatokat.

Kíváncsiak voltunk a cégre, amelyikkel szerződött a BKV, azokra a vezetőkre, akik kötötték a BKV számára kedvezőnek nem igazán mondható megállapodást, valamint magára a hivatkozott szerződésre is, amely alátámasztja a BKK azon állítását, miszerint a BKV által megkötött szerződés értelmében a térképalap a szerződésbontást követően a térképeket készítő cégnél marad.

Három alapkérdésünkre választ kaptunk. Ezek a következők:

1. Mely cég az említett térképkészítő cég?

KartoPont Egyéni Cég

2. Mikor került megkötésre az említett szerződés?

Az első szerződés 2007. április 25., annak módosítása 2007. október 31. napján. A második szerződés 2008. szeptember 1. napján.

3. A BKV Zrt. részéről ki írta alá a szerződést?

Az első szerződést Ébényi-Borbély Bernadett és Kiesswetter Walter, annak módosítását Antal Attila. A második szerződést Zelenák Tibor és Takács Péter.

A hivatkozott szerződések közül ugyanakkor csak a legelső alapszerződést küldte meg számunkra a BKK - annak módosítását, illetve a bő egy évvel később kötött újabb szerződést nem. A rendelkezésünkre bocsájtott 2007. április 25-i szerződés azonban nemhogy nem támasztja alá korábbi állításukat, de kifejezetten leírja, hogy az utastájékoztatási anyagokon felhasznált térképek kizárólag a megrendelő (BKV Zrt) tulajdonát képzik, és azokat a vállalkozó a későbbiekben sem használhatja fel.

bkv térkép részlet (kicsi).jpg

A BKK hivatkozása tehát - a megküldött anyag szerint legalábbis - nem állja meg a helyét. Igaz, válaszukban kitérnek rá, hogy a megküldött csomag nem teljes, mert - mint írják - a vonatkozó szerződések a BKV kezelésében vannak, így előfordulhat, hogy a rendelkezésre bocsátott szerződések nem fedik le a BKV és a KartoPont Egyéni Cég közötti teljes jogviszonyt.

Meglehet hogy így van. Ez alapján azonban erősen kérdéses, hogy a BKK mire is alapozhatta korábbi állítását a térképjogokat illetően - hiszen amire jelenleg hivatkozik, az pont, hogy az állítása ellen szól.

karto címlap1.jpgMegtekintésért KLIKK a képre!

A hiányzó szerződések ügyében mindenesetre megkerestük a BKV Zrt-t is, hogy tőlük szerezzük be a térképmozaik üresen maradt kockáit.

A fejleményekről beszámolunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr45232456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása