Ilyen lehet a megújuló Madách tér
2012. szeptember 19. írta: városjáró

Ilyen lehet a megújuló Madách tér

A VII. kerületi Önkormányzat tervpályázatot írt ki egyetemisták részére a Madách tér megújítására.

A beérkezett pályaművekből kiválasztották azt a hat munkát amelyekről szeptember 24-től szavazniuk lehet a kerületi lakosoknak. A tér átépítése ugyanakkor összbudapesti ügy is, így más városrészek lakóinak is érdekes lehet megnézni a pályaműveket. Sőt akár ötletekkel is érdemes segíteni a végleges megvalósítást.

Kiírás: http://www.madachter.hu/Palyazat.pdf

Pályamunkák: http://www.madachter.hu/Madach-ter-tervek.pdf

Palyazat-A.jpg  Palyazat-B.jpg

Palyazat-C.jpg  Palyazat-D.jpg

Palyazat-E.jpg  Palyazat-F.jpg
forrás: www.madachter.hu 

Blogunk szubjektív értékelése alapján - első körben - egyik pályaműben sem találtuk meg a legideálisabbat. Érdemesebb lenne inkább összegyúrni a beérkezett ötleteket, hogy a végső arculat jobban megfelelhessen a kiírás eredeti - bár kissé talán önellentmondásos - elvárásainak. Egyszerre tisztelegjen a meglévő épített környezetnek, zöldebb agórát eredményezzen, kényelmesen használható pihenőfelületeket is hozzon, ugyanakkor a nem rég kiépült új kiskörúti arculatnak se mondjon ellent. Komplex feladvány, további munka - de megéri!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr564788029

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.19. 14:45:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaTaczy 2012.09.19. 17:43:32

Helló!
Miért érzem azt, hogy egyre jobban szorítanák ki az autókat erről a területről is? Oké, hogy kell a szabad terület, és szép is, de hol állnának meg az ott lakók, azok, akik azon cégekhez mennek, akiknek ott az irodája, akik a színházba mennének? A környező utcák is felújításra várnak, és azoknál is ilyen parkolási ellehetetlenítés a cél gondolkodás terén. Ezzel ellehetetlenítik majd teljesen a környéket, mert akik nem tudnak majd megállni, azok nemigen fognak odamenni. Mint tudott, az ilyen helyeken nyílnak majd a luxkajáldák. Akik meg látogatói lennének, nem fognak sem metróval, sem busszal utazni ezért. A Kecskeméti utca is behalt, ahogy lekorlátozták az autóközlekedést, és a Kálvin téren sem lehet már parkolni, hiszen a környező utcák erre alkalmatlanok, mert szűkek.

ildsisy 2012.09.20. 10:33:02

Szerintem, éppen itt az ideje a Madách tér megújítása! Nekem tetszik az ötlet, és az A, B, D kép. :) És az E is. Legyenek fák, szökőkút stb.
Az autókat meg valahova a mélygarázsba, vagy valahova kell tenni... :)

HaTaczy 2012.09.21. 23:23:58

Környezet tekintetében nézd. OK, nagyon beillene, de a forgalom tekintetében már nem. Pláne, ha a folytatásokat is figyeled a térség tekintetében, az már zűrös lesz nagyon. Bp. nem erre épült, így ezek a tervek ellehetetlenítik az autós közlekedést, hiszen a parkolások hiánya galibát okoz. Mélygarázs? A jelenlegiek is, amik vannak, kihasználatlanok, ugyan úgy, mint a környezetében megtalálható parkolóházak is. Gondolom, nem vagy autós, ezért nézed ezzel a szemmel a dolgokat. Én már 35 éve volán mögött ülök, látom sajnos, hogy miként lehetetlenedik el egyes fontos helyein a város. Mellesleg, kíváncsi leszek, hogy a végén mit fogadnak majd el :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.23. 04:07:37

A már említett parkolási gondokon kívül: A koncertes variáns biztos marhára tetszeni fog a lakóknak is.

dr. Balta$ár 2012.11.29. 08:42:48

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

a belvárosi nyuggereknek semmi se tetszik... nyavajgósak...

ha rajtuk mulna kitiltanák a tűristákat mindenhonnan...
süti beállítások módosítása